Oj! vad dagarna går...

Hoppsan! har inte bloggat på 2 vardagar..men det har inte hänt så mycket inom jobb och praktik fonten. Måndag tråkig lektion (ger mig inget, men måste vara där för AF regler) på Team Work i Helsingborg..bara 3 gånger till..puh! Ja just de ja..blev medlem på Twitter också för att synas mera med min söka jobb blogg. Gjorde klart min "Deviantart 5 år medlem" också, men den kommer inte upp förrän den 13 Juni. Vänta och se!
Igår fick jag tid till kontaktlinser, som jag tänkte testa. Så hela tisdagen gick åt det, fick gå i Helsingborg över en timme för att sen komma tillbaka att kolla att jag kunde ha linser.Idag Onsdag gick jag i ösregn för att lämna F-kassan lapp för att få pengar. Men tog inte lång tid...Så tåg in till Helsingborg, köpa jojo sommarkortet till buss/tåg som börjar gälla 15 juni, en tidning sen gå till Team work för att få underskrift sen upp till söder..10 min att gå i ösregn! lämna lappen gå tillbaka till bussen i ösregn..måste bara hinna med bussen!


Blött men hemma en timme senare...men kolla det blev ett jobb sökt idag, Glitter i Lund.

Och på torsdag ska jag ha linsträning så hela den dagen går också sen är det mot helgen igen..så nya tag på måndag. Med nya jobb hoppas jag och jag tänkte försöka med spontan ansökan igen (intresseanmälan till jobb).

Lite tips! från Min Karriär: Om du frågar "Har ni ledigt jobb åt mig?" får du förmodligen ett nej. Om du frågar "Har ni mycket att göra?" får du förmodligen ett ja!
Rätt fråga är helt avgörande när du gör en spontanansökan.

Hörs! ThereseOjdå!

Ojdå! har inte blivit så mycket på jobb och praktik fronten idag, fint härligt sommarväder. Som drog ut mig i solen men har kollat min mail och ams där jag får upp massa jobb förslag...men full fart till helgen nu!!! Imorgon är det fredag...och det blir nog inget jobbsök för hela familjen är hemma så kan inte sitta ifred...

Men igår satt jag med mitt nya projekt i Photoshop...så ja e på gång i Photoshop med en ny bild igen, mycket letade av bilder och förslag innan ja börjar...letar också efter tutorials som det heter "steg för steg" men ska göra Persefone - som välkomnar våren.

Lite historia bakom:
Historien om Persefone och Demeter berättar om hur grekerna trodde att årstiderna uppstod.

"När Persefone en dag plockade blommor på en äng tillsammans med sina väninnor, dök Hades, dödsguden, upp ur marken och fick syn på henne. Det sägs att han blev förälskad i henne och därför beslöt sig för att göra henne till sin hustru. Han rövade bort den protesterande Persefone och tog med henne ned till underjorden. Demeter började leta efter sin dotter, men i sin tröstlösa vandring glömde hon bort sina plikter som fruktbarhets- och skördegudinnan. All växtlighet började vissna och både djur och människor svalt. Zeus visste att om Demeter inte fick tillbaka sin dotter skulle ingenting längre växa på jorden och allt skulle dö. Så Zeus befallde Hades att släppa Persefone fri och låta henne återvända till sin mor.

Men Persefone lurades av sin man att äta ett
granatäpple på sin väg upp från underjorden, vilket ledde till att hon var tvungen att stanna kvar. Om man en gång äter av de dödas mat, kan man aldrig lämna deras land. Zeus föreslog då att den mängd kärnor som Persefone ätit från granatäpplet skulle bestämma det antal månader hon skulle stanna med Demeter.

Hon skulle tillbringa 9 av årets månader på jorden och 3 i dödsriket. När Persefone går upp till jorden blir det både vår och sommar där. Men när hon måste återvända till dödsriket blir det kallt och kyligt på jorden och allt vissnar. Det betyder att Demeter sörjer över att hennes dotter inte är hos henne"Och på måndag ska jag till Helsingborg, Team Work kl. 09.00 så upp tidigt på ett tråkigt möte om man ska säga de så. Måste dit, AF regler att vara där några timmar varannan vecka.

Ses på måndag!
Therese


Platsannonsen borta..

Vilket härligt väder idag=) Åkte in till stan som jag hade planerat, men den annonsen som jag satt och sökte till igår hade dom tagit bort idag. Jaha..men fick komma ut lite i det fina vädret och en promenad. Handlade lite också när jag ändå var i stan.

Men när jag kom hem sökte jag ett nytt jobb som också ligger i Helsingborg, som också var ett café jobb. Där dom sökte 4 platser till PERSSON & CO KÖK I HELSINGBORG AB.
Som sakt helt underbart väder idag så solade ett tag också, var bara tvungen. Snacka om sommar dag, alla var ute istan fikade, shoppade och solade. Härlig känsla!

Oj, tillbaka till jobb och praktik fonten! Har inte hänt så mycket idag, mer att jag fick ett nej till ett design jobb.

T.H


Uppdaterat mitt personliga brev

Ny dag, och jag har uppdaterat mitt personliga brev i Word. Tänkte använda ett annat personlig brev när jag söker andra jobb som Cafeér, butiker eller resturanger.

Annars använder jag min CV folder som jag har gjort i Photoshop för design jobb. Mitt CV kan du se under min cv flik. Hittade också ett ovanligt jobb som jag brukar aldrig söka, men varför inte....Scandic Malmö City söker frukostbiträde.

Hmm..konstigt ett jobb som jag tror har sökt kom upp igen idag på www.ams.se hemsida. Uniflex Sverige AB i Malmö söker fotoretuscherare. Tror jag ska skicka ansökan igen, hoppas de inte gör något om dom lägger upp jobbet igen och det finns 15 platser annars för 1 plats.

På praktik fronten inget, hd tidningen har inte hört av sig, som vanligt inget napp och jag orkar inte söka idag iheller och rädd att få virus i datan. Och idag är det också 1 Juni så praktik stopp i affärer, så det märks att sommaren är här nu. Både ute och hos mig, för jag är mer taggad på våren och hösten.
Vad händer imorgon då, tänkte åka in till Helsingborg och lämna ansökan till Café Viva och kanske lite annat.


Mitt nya personliga brev i Word till andra jobb.
Förtitt på Photoshop jobb som jag sitter med just nu, ska börja också med en ny bild som heter Persefone - hon välkomnar våren. Lite Avatar idé också med trädet. Mer info kommer sen...


http://thheresehenriksson.blogg.se/