Det första ljuset..





har vi tänt, och 4 veckor till julafton. Här kommer lite bilder av min julstämning med snygg inredning, på något sätt gillar jag julen mycket mys och ljus. Men det behöver inte va så svinkallt, men vi fick en kall och vit första advent..

Nästa vecka blir det julbak, för jag fyller år och lucia närmar sig. Jag skulle ha fyllt år på lucia, men kom för tidigt..hehe..

Biokväll i vinterkylan





Rena vinterlandet i Skåne och kallt!..va?! ja jag sa skåne..snö i november..de är inte ofta. De blåste och snöade denna lördags kväll som ja och bästisen skulle på bio, såklart blev de Harry Potter. 2 tim och en halv timme satt man fast klistrad i bio salongen, har aldrig varit med om maken hur fullt de var! Populär..hehe..och den var såååå bra!!! Nog en av dom bästa Harry Potter filmerna ja sett<3 Uppdelad i 2 delar, så det blev en riktig cliffhanger. Och utanför var det fullt av lampor i träden i härliga Helsingborg, sååå fint!! Julen är här för att stanna i vintermörkret, nice;)

Kladdpepparkaka

Första advent idag och julen är här! med både kyla och snö. Snart fyller man år också, 9 dagar kvar. Hittade denna kladdpepparkaka som man kan göra nu till julen. Och kanske till min födelsedag=)



100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Vänd ner smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbarform. Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter. Låt svalna. Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.

Källa: http://bambi.blogg.se/2010/november/julens-kladdkakor.html

En glimt av julen



Denna ruggiga och blåsiga tisdag bestod av en liten glimt av julen, dax att julpynta♥ första advent på söndag!!..äntligen♥ Men det blev också en boknings tid till klippning o slingning♥ Ville ha på min födeslsedag, som är om 14 dagar bara:) men det blev en dag efter istället, nice! de också. Blir ny klippt o fin tills vi ska fira mig, fyller år på en tisdag så de blir firandet på lördagen. Men känns lite konstigt o tidigt o ta upp all jul, som julgran och tomtar..så väntar lite med de..hehe..men roligt att få upp lite iallafall. För de är så trist och mörkt det blir snabbt i dessa dagar, är ju redan kolmörkt före fyra på eftermiddagen.

Carpe Diem...

Vill ha så mycket...

<a


Först och främst ska ja boka en klipp och sling tid till mig, som kommer att kosta..men behöver de. Ful utväxt och slitigt hår, men vill ha långt hår...men en hel del kommer klippas bort för det är så slitigt. Tänkte göra det på min födelsedag om man kan få en tid på den dagen:) Och sen var ja och fönster shoppade lite så gick in på Intersport, nu vill ja ha en jacka där...dyr!!! men kommer att vara bra i vinter, men den var på kampanj. Lite billigare men dom tar ju slut fort, hinna få pengar också alltså..Och mina silver leggings är hittade på Cellbes!

Men sen hände de!..mina stövlar har hål, blev så blött när det var så mycket slask och blött ute. Så nya stövlar också..suck..hur ska man ha råd med allt. Men ja fyller, så kanske man kan få hjälp, present klar! Detta var bara en bråkdel av allt ja vill ha! Hjälp! Vill så ha mera pengar!...ett jobb..javisst..lätt..men tänkte gå en yrkesval kurs inom butikpersonal i feb till juni..skit! hjälp! måste hitta mina betyg..hmm långt in i mitt skåp under alla papper man har samlat på sig under åren. Något iallafall..och man får mera erfarenhet.

Jul strålade jul...








På något konstigt sätt, älskar jag julen<3 Så mycket fint man vill ha och sen så mysigt med allt ljus i mörkret, men har redan för mycket i jul väg. Men var på Härliga hem och såg så mycket snygg, men dyrt!..blir nog något nytt på Rusta istället...och en vecka till 1:a advent nu..ge mig jul vett ja, vi har ju redan snö i skåne..


Min vampyr bild som saknar namn



Här kommer en smygbild till, hur långt jag har kommit...kom igång till slut, men den saknar ett namn..hmm vad ska den heta?. Bilden ligger bakom "En vampyrs bekännelse", den första boken i Vampyrkrönikan (The Vampire Chronicles) av Anne Rice. Originaltiteln är Interview with the Vampire. Min vampyr längst fram är Louis de Pointe du Lac och Claudia är flickan som blir ung förevigt, är Louis och Lestats "dotter".

Är inte riktigt nöjd med honom än, men bilden tar sig. Och vill så gärna bli klart så jag kan börja med min enhörning, som jag tänkte börja med först. Men så kom denna tävlingen imellan och hittade en jul tävling på DA också, man skulle ha med en söt katt i bilden...så sött..med kattunge och julklappar kanske.

Kallt...



..ute idag..tror vintern är på väg, för om 12 dagar är det 1:a advent. Och fick snällt ta en promenad..för mitt wii spel kom inte idag, hoppas imorgon. Har inte hänt så mycket annat idag mer än att jag har kollat en undrebar film "Dear John", letat både jobb och lite mat tips och uppdaterat min DA sida, skrivit i min engelska journal. Och jag gör så mycket annat än min Photoshop bild, hinner inte...tiden bara försvinner..helt plötsligt är det kväll igen. Måste sitta med den imorgon^_^

Ullared shopping




Det blev lite av en slappdag idag med duschning med nya kläder och plus de andra jag hade köpt igår för jag är helt slut idag också...för körde upp till Ullared tidigt igår med syrran♥ och systerdöttrarna♥ Snacka om vad folk de var!!! men roligt vad de:) man sprang mellan kundvagnarna...Så mycket där att man inte hittar iheller vad man vill ha, man ville ändå shoppa mera, men pengarna sa nej! Hittade inga silver eller guld tights som ja hade på min lista och mycket mera..Så jag satt och letade lite sånt idag också, hittde silver tights! på Cellbes av alla postorder...hehe..men vänta!? det är något som fattas på min Ullared bild saker, nää..just de..lilla Filippa (sötnos)fick min adventkalender (chokladkalender) som ja köpte till 1 dec, öppna varje dag till julafton. Och den ville min sötnos till systerdotter ha, som är 3 år. Den var till mig sa hon..

Imorgon blir det mer aktiv dag med mitt nya Wii spel som jag har beställt (hoppas den kommer imorgon också), Jillian Michaels Fitness Ultimatum 2010. Nu ska det tränas!! Plus att jag måste fortsätta med min vampyr bild i Photoshop, *tänkte: har hela helgen på mig. hmm..blev inte så...Och sen måste jag uppdatera min engelska journal på min DA sida: http://tezzan83.deviantart.com/

Och det är bara ‎13 dagar till 1:a advent..längtar!!! Vill julpynta♥ Tror ja och mamma ska ta fram lite på tisdag nästa vecka redan. Mycket ska ju fram...och samtidigt vill jag kolla på något nytt, blir alltid en ny julsak till julen. Hittade en röd julduk i Ullared iallafall...

Vampyr tävling - Anne Rice



Här kommer min smygbild på min vampyrbild i Photoshop!!! Inte alls klar på långa vägar...men på god väg:)

Härliga lördag



Härliga lördag♥..som går för fort..men gjort en jättegod äppelpaj som vi ska ha ikväll efter familjemiddagen, receptet är vanlig smulpaj av mjöl, socker och smör. Sen lite vaniljsås till den färdiga pajen, hur gott som helst!
Jag satt igår kväll med min vampyrbild och glömde bort tiden efter Idol, så smygbilden kommer upp idag istället..vänta och se!

Fredagsmys



Äntligen fredag♥ fredagsmys med Idol ikväll, tema rock..så ja har lite rockabilly stil idag. Och vart tar tiden vägen?!..ska göra det, det och det. Iallafall blev de kycklingsallad<3 till lunch, jättegott!!! Och det har blivit lite mera tv än någonsin..hehe..Tre kronor nostalgi maraton. Så roligt att se igen:))
Klimax till Taggen:
- Gud vad snygg hon är!
Taggen: -jaaa
Klimax: - Sanna?!
Taggen: - neeej..
Klimax: - Bimbo?!
Taggen: -nää..
Klimax: Syrran?!!! Plank steken!!!

hmm..ja lovade min bild....den kommer!!! fredagen är lång..det är ju ändå fredag..

Carpe Diem
Tessan

Söta älvor





Var i stan idag igen men med bästisen...gick in i en liten butik..där dom här söta, underbara, fina älvorna fanns..vill så ha! men vilken?...annars blev de en gosig halsduk och mössa för vintern. Fredag imorgon!!! weee..så lite fredagsmys med Idol 2010. Har inte hunnit med min bild för jag har varit istan halva dagen, sen fick ja min efterlängtade Tre kronor DVD box när jag kom hem, har sett den lite...och sen såg jag en sak som blev så OMG! what?! har knappt kommit över nostalgichocken efter "Tre kronor", innan nästa serie nu fått ett releasedatum! 90-talets "Skilda Världar" släpps på DVD i mars, måste ha..älskade den serien♥

Men min smygbild kommer på vampyrbilden..lovar!..fredag imorgon o helg..så..

Designer



Fick ett litet positivt svar från ett grafisk formgivare jobb idag också: "Vi har läst din ansökan och du är fortsatt med i urvalsprocessen och vi ber att få återkommer inom kort" Roligt när något händer, när man letar så mycket och jobbar hårt med sitt intresse. Samtidigt skickade jag iväg ett mail till, ett nytt jobb. Men det var mera design jobb med webbmedia i Malmö. Men det är alltid något...

The power of Helsingborg





Har inte blivit så mycket bloggande...idag har man tränat och gått ute lite hade kunnat vara sol, letat mat tips och försökt lagat rätt mat och igår var jag i stan nästan hela dagen, lämnade fk-kassan lappen till Af för att få pengar så jag kan leva lite. Inte så mycket...men de går..typ?! Inköpte grejer till ansiktet och ett par vantar men hittade ingen halsduk:(..men men. Blev lite fönstershoppingen också, så mycket snyggt och nu har julen också tittat fram i butikerna. Så härligt!..längtar till första advent!!!!

Beställde också den efter längtade Tre kronor dvd:n boxen, blev på www.discshop.se så jag får den imorgon redan om man beställer den förre kl. 16.00 som jag har gjort. Och kanske de blir ett till träning spel från Wii, Jillian Michaels Fitness Ultimatum 2010..få se..så roligt att träna på Wii, men börjar tröttna på de jag har.

Och snart kommer min smygbild på min vampyrbild...håll ut!

Jobbsök!!!!!



Då var de måndag igen..och denna veckan som har bara börjat, hittade jag två nya jobb. Bra start på veckan iallafall, när jag inte hittade ett enda jobb förra veckan. Så ett i Kristianstad som grafisk formgivare till en kund..hade varit jätteroligt att jobba med. Sen ett vanligt jobb som butikssäljare på Sova. Praktik då?..nja..bara 3 veckor kvar till julen (som kommer gå så fort till) sen är det praktik stopp i butiker.
Snart är detta året slut, har gått så fort. Men saker och ting händer i livet som man vill bara glömma och inte glömma...och snart fyller man år också, blir 27 år!!! bara what? och jag har inget jobb eller eget (har inte råd att flytta hemifrån) Snacka om att man vill ha något som man kan leva och överleva här i vårt samhälle som består av jobb och få pengar för att leva.

Nu försöker jag förbättra mina kunskaper i grafisk design i tex. Photoshop. Gör bilder till olika tävlingar och mycket mera. Älskar att sitta i Photoshop och att få göra mina egna bilder. Sitter med min vampyr bild, det var svårare att göra en vampyr bild än jag trodde. Men är på gång nu..

Kommer snart en smygbild på min kommande vampyr bild...

Carpe Diem
Tessan

Tygmåla tema Vampire Diaries




Det var ett tag sen ja skrev om mitt tema projekt Vampire Diaires, måla på tyg/tröja med akryl. Det har varit så mycket annat på gång, men nu är ja klar i Photoshop med mitt hjärta som ja ska ha i mitten på tröjan och runt om Stefan, Elena och Damon. Nu ska det bara att skriva ut och överföras till tyget, det tar också tid och mycket annat kommer i mellan det vet ja redan. Men är klar i Photoshop iallafall..

Äntligen fredag efter höstdepp



Äntligen Fredag♥ efter lite höstdepp i veckan...gillar inte att ändra klockan till vintertid. Och inte ett ända jobb eller praktik denna veckan, har bara fått negitiva svar..så inte konstigt man är lite nere, vad gör man för fel?!. Och allt går fel och man är lite klumpig av sig, tappar saker och mycket mera. Men har höststädat och ändat om lite på rummet för att få bort deppigheten i höstmörket, och äta rätt och träna har inte gått så bra denna veckan iheller, min kedja på min cykel hoppade av så nu har jag ingen cykel....en ny kanske?..och detta höstvädret blir man tokig av att man inte kan gå ut och träna. eh...nya tag på måndag, för idag blir det fredagsmys med Idol 2010. Och ihelgen blir det väl familjemiddag, och kanske kladdkaka för jag läste att det är kladdkakans dag på söndag=)

Och idag sitter man också att brainstormar på min vampyr bild..letar stock´s (bilder), tutorials (steg för steg) och tips. Satt halva dagen igår också..måste ha den rätta modelen och bilder, plus att det måste vara en bra dag och känsla och det har ju inte varit min vecka direkt.

Carpe Diem
Tessan

Anne Rice´s vampyr tävling



Min kommande fotomanipulation i Photoshop och temat är Vampyrer av Anne Rice. Och det är också till en tävling på DA www.deviantart.com. Deadline 25 dec, så det är lugnt. Vill ni veta mera om tävlingen gå in på denna länk. Ni kan också se andra bidrag här. Ni sitter man och brainstomar lite på olika idéer.

En vampyrs bekännelse
är den första boken i Vampyrkrönikan (The Vampire Chronicles) av Anne Rice. Originaltiteln är Interview with the Vampire. Boken filmatiserades år 1994 filmen handlar om en vampyr, Louis de Pointe du Lac, som berättar sitt livs historia för en journalist, Daniel Malloy. Att för 200 år sedan var han deprimerad och självmordsbenägen över att hans fru och barn dött. En natt när han vandrar i hamnen i New Orleans blir han attackerad av en vampyr vid namn Lestat. Lestat suger blod från honom och berättar att han tänker ge honom ett val han aldrig fick; dö eller bli vampyr. Louis väljer senare att bli vampyr och börjar dricka blod från Lestat. Filmen är regisserad av Neil Jordan och manuset är skrivet av Anne Rice själv.

Claudia i filmen blir Louis och Lestats "dotter" så jag hade en tänke bakom henne, men i filmen är hon ganska ung när hon blev vampyr. Men tänkte ändra lite på de, hon är ju fortfarande vampyr och håller mig inom temat..men får se..det var bara en idé av några stycken.

Chokladbollar



Ett recept ja såg på en blogg..hur gott som helt ju, måste göras:)


Ingredienser


3 dl havregryn
100 gr rumsvarmt smör
0,7dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
1 msk grädde
Kokos
(smält choklad)

Gör så här

Mixa havregrynen till ett mjöl, jag gör det i vår mixer. Vispa sedan smör och socker med elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker och kakao under vispning. Häll i hälften av havremjölet, sedan drygt en msk flytande (ej vispad) grädde innan du har i resten av havremjölet. Vispa ihop och låt sedan smeten stå kall en stund innan du formar bollar i valfri storlek. Extra mumsigt är det att smälta mörk choklad som du försiktigt doppar bollarna i innan du rullar dom i kokos - som delicato. Mums, mums, mums :'D


Källa: http://madeinjapan.nu/2010/november/this-is-worth-being-fat-for.html


Pumpkin



Kvällis bloggis! Har inte blivit så mycket uppdatering, ha haft fullt upp både med Halloween helg både hemma och på Deviantart. Satte ihop ett collage på min pumpa som jag fotoade på kvällen i helgen. Blev riktigt bra..hehe...Se den på Deviantart: http://tezzan83.deviantart.com/art/Are-you-scared-now-184800290

Sen har jag hjälp min bästa vän att fotografera hennes "full makeover doll - tävling"dolls-n-daggers. Och höst städning pågår här också på mitt rum, var tar tiden vägen..hinner inte med det jag ska göra. Mitt kommande projekt i Photoshop blir en liten vampyr historia av Anne Rice, hittar många tävlingar på DA. Men det är bra för jag vill göra min egen kalender 2011 också, så måste ha flera bilder ju 12 st = 12 månder. Har typ 6-7 stycken nu jag kan använda.

Här är mina kommande Photoshop projekt:
Vampire story till DA tävling
Light into the dark DA tävling
Enhörning med rosa bakgrund
Persephone, grekisk myt


http://thheresehenriksson.blogg.se/