Fläskfilépanna med paprika och bacon

2010-09-19 @ 16:41:47

Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.

 Tid: 35 minuter

 3-4 portioner beroende på storlek på fläskfilé

 Glutenfritt

Du behöver:

Gör så här:

Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter. Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.

Servera!

Serveringstips: Servera med ris eller pressad potatis.  
Tips för lägre GI: Servera som det är eller med fullkornsris, quinoa eller bulgur. Servera gärna med sallad till.
Variationstips: Ta annat strimlat fläskkött istället för fläskfilé.



Källa: www.recepten.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
http://thheresehenriksson.blogg.se/