En vecka kvar...

Nästa vecka på börjar jag min utbildning inom butikspersonal, vet fortfarade inte om jag ska köpa boken praktisk marknadsföring A. Har lånat den gamla på bibblan ju, men lite äldre bilder och text. Och att jag vet inte om jag får csn än, på mina sidor står det att "min ansökan kräver ytterligare utredning, beslutet kan därför dröja." Bara för jag hade bara 2 veckor kvar på gymnasienivå.

Hoppas jag verkligen får csn, håller tummarna. För jag behöver verkligen denna utbildningen för jag har en bättre chans att komma ut på arbetsmarknaden. Men vill arbetsförmedlingen hjälpa..nej!..trodde dom skulle hjälpa en att komma ut på arbetsmaknaden..så jag måste få från csn annars får jag inte något alls. Denna utbildningen (som ändå är en kurs så man kommer ut på arbetsmaknaden) var inte uppköpt av AF så man får inte pengar från dom och försäkringskassan. 

Vill också köpa lite mer saker till utbildningen som rosa pennfodral, pennor och plånbok. Kanske i Hello kitty stil, hon så söt<3  eller bara i rosa.

Photoshop överraskning♥

Har så mycket jag vill göra nu så det är inte sant!!!..Har börjat 3 gånger nu på något nytt i Photoshop/fotomanipulation, kommer hela tiden på olika saker jag vill göra i Photoshop och om en vecka börjar jag min utbildningen också..puh! Får sitta med det på helgen och fria tiden. Blir intressat hur mitt "schema" kommer se ut;) Nu är det Photoshop överraskning♥ på gång kan säga att det är mycket kärlek, foto och budskap/citat och snart är det en ny månad också skönt!..längtar till våren och sommaren♥

Carpe Diem
Tessan<3


Ängelholm - sommaren 2010<3

Över för denna gången..

Lite sen uppdatering...men men..EM i konståkning är över för denna gången, nästa är VM i slutet av mars. Vår svenska tjej Viktoria Helgesson blev 6:a, fick ingen medalj. Men det är det bästa resultatet på många många år för Sverige:) I damernas final tog Sarah Meier från Schweiz guldet på hemmaplan, och Carolina Kostner från Italien som låg på 6:e plats och klättrade och tog silver och Finlands Kiira Korpi en bronsmedalj till slut, hon låg 1:a efter kortaprogrammet.

Herrarnas final var rena rysaren där Florent Amodio fick guldet och där efter en dubbelseger för Frankrike med Brian Joubert, när han tog silvret ändå efter att han låg på 7:e plats efter kort programmet. Hans fria program var såå bra:) Jag tänkte efter de korta programmet..jaha..nu var han borta från medaljerna. Men inte nej:)  Tomas Verner från Tjeckien knep bronsmedaljen till sist också. Våra svenska killar hamnade på 13 och 14 plats..puh! vi får ha 2 stycken till nästa EM också. Måste hamna sämst 28 tillsammans om man ska ha två med nästa gång. Idag hade dom uppvisning också där man får se alla som har vunnit i en liten extra gala show!

 
  2:a Brian Joubert från Frankrike , 1:a Florent Amodio från Frankrike, 3:a Tomas Verner från Tjeckien 2:a Carolina Kostner från Italien, 1:a Sarah Meier från Schweiz, 3:a Kiira Korpi från Finland
Isdans finalen och Let´s dance

Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat från Frankrike tog guld i isdans finalen, dom satsade på en medalj för dom har bara kommit fyra dom andra åren och nu det blev guld igår. Dom var sååå bra!!! Och Rysslands Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev tog silver medan syskonen  kerr/kerr från Storbrittanien tog bronsmedalj. Men jag tyckte kerr´s skulle ha silver med deras underbara dans dom gjorde:) 

Idag blir de damernas final på webben och vår svenska tjej Viktoria Helgesson ligger ju på en 4:e plats, kan hon ta en medalj!!?


Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat guld i Isdans
Rysslands Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev tog silver


Syskonen kerr/kerr från Storbrittanien tog bronsmedalj

Det blir också fredagsmys med Let´s dance och kladdkaka♥ Tyvärr åkte Anders Bagge ut, kunde inte Alexandra pa..vad hon nu heter i efternamn åka hon har varit i dansduellen 3 gånger nu..känns lite uppgjort ibland..nästan 50% på aftonbladet tyckte de var fel person som åkte..konstigt!
Finalen i paråkning

Tysklands Aliona Savchenko / Robin Szolkowy tog guld i paråkning:) fast hon inte gjorde sina piruetter, kom av sig ..men dom är så bra<3 i tekniken så dom vann. Yuko KAVAGUTI / Alexander SMIRNOV från Ryssland tog silver och Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV dom också från Ryssland tog brons.

Idag har jag också sett damernas korta på webben, Finland leder med Kirra korpi och vår svenska tjej gjorde sitt korta program jättebra, ligger på 4:e plats!!!!:). Ikväll är det isdans finalen också Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat från Frankrike leder men gillar också kerr/kerr från England ligger 3:a.
EM i Konståkning 2011♥

Ser EM i Konståkning 2011♥ Bern, Schweiz denna veckan mest på LIVE på SVTplay den tv på kvällen. Såg Isadns korta och paråkning korta igår och idag var det herrar korta, våra svenskar hamnade på en 8:e och 15:e plats. Ikväll är det final i paråkning, hoppas Tyskland vinner:)


Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat från Frankrike dansade till ledningen i kort dans.


Sinead Kerr / John Kerr från Storbritannien kom trea i det första segmentet av danstävling.


Tysklands Aliona Savchenko / Robin Szolkowy tog ledning i paråkning korta


Vilket skit!Har försökt få tag i min handläggare på AF...fyra gånger nu!!!! Och nu svarde hon..blir så!!!..vet inte..Har hittat en utbildning och nu kanske jag inte får pengar..måste ju leva!!!

Sökte till Yrkesvux/butikpersonal och har blivit antagen, börjar den 7 feb. Har skickat min ansökan till csn om pengar men inte fått något beslut än, har bara 2 veckor kvar på gymnasienivå av 80 veckor, så fick skriva ett personligt blev till dom. Om jag inte får pengar från csn, så tänkte jag att få pengar från K-kassan/aktivitetsstöd ändå om man studerar? Men nehe...
Svar från min handläggare på AF:
Tyvärr är detta en utbildning som inte är uppköpt av arbetsförmedlingen. Hoppas
du får svar ganska omgående från CSN då det inte finns möjlighet till
aktivitetsstöd.

De är ju sjukt ju!!! blir så irriterad på detta...Vad gör jag då om jag inte får pengar från csn? måste få pengar någonstanns ifrån. Utbildningen är ju ändå ett program så man kommer ut på arbetsmaknaden, ingår också praktik ute på ett företag.

Webbansvarig


Randiga fiskar - Egypten 2010<3

Jobben bara strömmar in idag...nej inte direkt, men sökte ett iallafall. Och sen stör jag mig på webbansökan där man inte kan ladda upp sin egen CV som är på ca 14 MB. Man ska sitta och skriva ett på 500kb eller mindre..grrrr!!! Har ett CV folder som jag har gjort själv i Photoshop som jag använder till grafiska/webb ansökan som nästan aldrig går att ladda upp på nådana sidor.

Men det jobbet som jag lyckades skicka till var att man ska vara webbansvarig på ett företag.


Material till utbildningKvällis! Tog en sväng till stan idag och fixade lånekort/lånade böcker till utbildningen som börjar snart. Så böcker klart..eller fick tag i en lite äldre upplaga på en av böckern. Så kanske köper den, lite roligare att läsa när den är lite nyare. Kom år 2010. Men inget beslut av csn än..‎fick idag också ett brev: att jag har haft många dagar med aktivitetstöd från försäkringskassan.....ska gå in i 3:e fas med sysselsättning. Puh! tur jag ska gå utbildningen istället..måste få tag i AF nästa vecka alltså...måste få pengar av csn eller försäkringskassan, på något sett.Blev fönstershoppingXD men samtidigt att jag behövde material till utbildningen som en handkalender 2011 och skrivblock. Köpte i samma prickiga rosa som jag har i musmatta och pennställ ochså. Galen i rosa!!! passar också så bra till min iPhone. Vill ha saker i Hello kitty också, kanske beställa ett pennfodral och plånbok..hehe..Sen när jag kom hem startade EM i Konståkning 2011 Bern Switzerland med isdans korta dansen fortsatte med paråkning. Imorgon blir de herrarnas korta program..de bästa!!!


Äntligen tillbaka...Efter en kraftig och ihållande förkylning med stämband problem..ska jag försöka blogga mera nu och kanske göra om min blogg också. Men nu har jag börjat på en ny idé i jobb väg. Börjar min butikspersonal utbildning den 7 feb om en och en halv vecka. Så jag har börjat med en CV i Photoshop som jag tänkte använda till när jag söker jobb inom butiker som inredning, kläder, livsmedel alltså allt inom handeln.

Har så mycket jag vill göra och det har halkat ner lite pågrund av min förkylning, över en månad nu!!! Och om jag har mycket att göra nu (vill också börja träna/äta rätt), tänk sen när jag ska börja plugga till butikpersonal.

Sökte 2 jobb idag med ett var grafisk formgivare som jag älskar att hålla på med:) Men ännu inte fått något...

Carpe Diem
Tessan<3


http://thheresehenriksson.blogg.se/