Tävling!



Tävling på www.vampirediaries.se vinn säsong 1 på DVD<3..yeah! Älskar denna underbara tv-serie!!! Självklart med och tävlar<3

Om du vill vara med: http://vampirediaries.se/2010/august/tavling-vinn-sasong-1-av-vampire-diaries-pa.html

Din medverkan i tävlingen måste vara inne senast kl. 23.59 söndag den 5 september och vinnarna dras dagen efter, någon gång under måndagen den 6 september.

Akrylmåla på tröja



Ny idé börjar växa fram, måla med akryl färg på en tröja. Det var först när ja såg en tjej på DA http://alcat2021.deviantart.com/ måla på Converse skor med Twilight tema, tänkte ja kan man göra en egen tröja med Vampire Diaries tema istället. Loggan med "love sucks" på framsidan på sidan eller där uppe och Damon, Elena och Stefan på ryggen. Nu ska det först skissas på papper och sen överföra med smörpapper, så lite jobb innan ja ska börja måla.

Akrylfärg set från Cleas Ohlsson
Vit tröja från HM

Dagens outfit



Tröja från Gina Tricot: http://www.ginatricot.com/kollektion/ccollection-p0.html#product_101366
Leggings från HM: http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM_BYX_TIGHTS&shoptype=S
Svart linne från Gina Tricot
Blå Converse

Grafisk designer söker..

tjänster som grafisk formgivare, kreativ affärsutveklande designer och fotoretuscherare.

Tre design jobb sökta idag som ligger i Helsingborg, Hässleholm och Malmö. Glad att jag har kommit igång igen efter ett nej på min jobb intervju..var sååå nära! Men fick lära mig mera och lite stöd av arbetsgivaren att fortsätta mera med webb design och grafisk design. Och jag blev mycket intresserad och taggad av det nu, gör mera bloggheader, snygga CD omslag och mycket mera grafisk nu...

Se jobben under Kultur, media, design på:
http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Hitta-lediga-jobb/Sok-jobb-i-Platsbanken.html

Se min hemsida/galleri på:
http://www.thezzans.artworkfolio.com/


Yume Design bloggheader




Linda´s bloggheader i process inne i Photshop CS4. Har inte kommit längre pågrund av min CD cover till min syster när hon fyllde den 26 aug. Men den är på god väg nu efter avbrottet. Använder mig av olika "stock" bilder och min kusin´s "cupcakes" bilder. Kommer mera bilder...

Litet men viktigt inlägg

Inget internet igår, bytade internet bolag. Men nu är det igång igen och snabbt går de=). Fixar lite bland mina kategorier mera ska de bli. Lite mera projekt i process i mitt älskade program Photoshop, visa upp mera!..sökt 3 nya design jobb idag också..lite sådant kommer också upp lite senare. Och jag måste fixa min bakgrund, vill inte bara ha den i rosa.


CD cover




En present jag gjorde till min kära syster, blev 38 år gammal den 26 augusti. Så jag gjorde en CD till henne och ett CD omslag i Photohop. En blandning av gammalt och nytt och en bonus-CD med barnvisor till hennes 3 åriga dotter. Hittade en bra handledning till fronten och hon älskar rosa också. Tog ca. 3 dagar plus leta låtar. Den kom fram mycket bra! Mitt hemliga projekt i början...

Ps tutorial: http://www.tutorial9.net/photoshop/how-to-create-an-abstract-floral-explosion-in-photoshop/
Bakgrund: http://www.sxc.hu/photo/811716
Papper bakgrund: http://qbrushes.net/misc/crushed-paper/
Violin: http://www.sxc.hu/photo/550735
Blad: http://www.sxc.hu/photo/796952
Ros: http://www.sxc.hu/photo/1279291
Penslar: http://qbrushes.net/plants/suddenly-spring/


Festival med marknad

Sent men god kväll, bloggis! Har varit 2 dagar festival i min lilla andra by Bjuv. Fredagen blev lite oplanerad tur till bjuv med vännen och familjen. Åt lite gott, gick och tittade på marknaden. Min lilla lilla systerdotter var med hon ville göra allt, så hon grät. Tog med henne till 2 karuseller så hon blev lite glad. Blev inte så mycket med familjen, gick mera med Linda. Köpte ett silver halsband med mitt namn..älskar de! glad:) att jag köpte de. Åh..sen mina..mmm..remmar och munkar, ett måste på maknad. Hittade också en perfekt present till kära mamma<3, fast hon inte fyller år förrän i oktober. Tog cykeln idag (cykel avstånd) och tog en liten runda idag, blev ett armband som jag hade tittat på igår lite snabbt. Hur snyggt som helst!:) hehe..lite falska tatto för 30:- spänn till ett litet projekt..underbar helg! och den är inte slut än...

Carpe Diem






Dagens outfit



Tröja Gina Tricot, svart linne Gina och tights Lindex

Love makes time disappear!

Eftermiddag bloggis! Hann inte blogga igår ändå som jag lovade, hade fullt upp hela dan. Stack redan kl.10.00 till stan för att hämta ut mina endags linser för 4 månader, dyrt men ändå billigt dom hade sommarpaket få 4 betala för 3. Sen blev det lite nya outfit från Gina Trico..ska ha den rosa idag på Bjuvsfestivalen med tights och converse. Medan jag väntade på bussen hem som tar 50 min, handlade ja nytt cykelbelysning från Cleas Olsson som jag verkligen behöver att se i den framtida höstmörket. Bredvid cykelbelysningen ligger min nya kameraväska till min systemkamera från Netonet. Perfekt! de var på tiden..
Dagen fortsatte med att bli klar med syrrans hemliga projekt...Åh jag hann! CD med hennes favoriter plus bonus
CD till min yngsta systerdotter Filippa. CD omlagret har jag gjort själv i Photoshop, lägger upp den senare på min DA sida http://tezzan83.deviantart.com/ för idag blir det festival i Bjuv med familjen fira syrran igen lite. Bakade också äppelpaj<3 till syrran bland allt annat jag gjorde...mmm..synd att man blir så mätt!
Mer blider kommer sen, Kram<3








Hemligt projekt..



Kvällis blogg! Dom senaste 2 dagarna har jag suttit i Photoshop och Windows player med ett hemligt projekt, för min älskade syster fyller 38 år den 26 aug. Så det har tagit upp min tid, så det har inte blvit så mycket gjort mer än de. Har varit en runda till Malmö med vår kära pappa och köpt en present till min syster också. Åh vilket blåsigt väder idag, rena höstdagen..brrr..var ute och cyklade..och kom knappt fram. Hoppas vädert blir bättre till helgen när det är Bjuvsfestivalen i Skåne både fredag och lördag..avstånd att cykla så de är toppen=)
Imorgon blir det stan en runda, sen göra lite äppelpaj till min syster som fyller år imorgon. Ska dit imorgon och fika lite. Det blev en kortis idag..skriver mer imorgon=)

I went down to the bottom..

....but have to take me back to the top again!

Blev uppringd av Plucera Webbyrå idag, han hade tittat på alla arbetsprover nu och bestämt sig för 3 av 12...och ja var INTE en av dom=( så inget jobb=((((( trist, ville såååå ha de!!!! Så ruta 1 igen..men ja lärde mig lite mera..och ja ska göra mera webbdesign nu tänkte ja...blev lite taggad på de! bara att fortsätta leta..men ja kom långt iallafall av 167 sökande=) Nu har man sökt 5 st intresse ansökan också till webbdesign/reklam ställen i Ängelholm, efter ja har varit lite nere o ledsen. Men de är bara på de igen till 100 procent!

Men jag har också lite egna projekt på gång i Photoshop, som en blogg header till min bästa vän som gör hemmagjorda smycken http://yumedesign.blogg.se. Skissar lite först, sen blir de Photoshop till 110 procent och massa letade på nätet efter inspiration och Photoshop tutorials "steg för steg" Frågande min kusin om jag fick låna hennes underbara "Cupcakes" bilder till headern. Fick ett fint JA!
Min syster fyller 38 år den 26 Augusti GRATTIS SIS! (på torsdag) så jag har ett hemligt grej på gång...hmm mera photoshop kan jag bara säga. Och min CD samling av autografer blir fler och fler...denna gången är det Darin´s..grym alltså<3 och såååå bra låtar!!!! Har också varit i Helsingborg idag..bland alla nya skolelevor som började skolan idag...var har dom varit hela sommaren..stan full av dom nu igen! Shoppande lite nagellack i pastelblått..hehe..o mugg som håller kall/varm dryck att dricka hur. Man kan byta till eget foto också på den..lite häftigt!..






Feeling good



Precis som Michael Bublé säger, säger jag om mitt arbetsprov: I´m Feeling good!
Hmm..är jag klar, säg? Har bara suttit och fin putsat på den idag, ca 2-3 timmar. Kan man säga att det tog 20 timmar ungefär med den. Men jag var taggad och jag började med den direkt efter intervjun, hade en deadline också som jag visste om. Lämnar nog in den till Plucera Webbyrå imorgon, hoppas jag får bra feedback. Detta var jätteroligt att göra! Och tänker absolut lägga upp den på min DA och hemsida/portfolio sida senare:http://tezzan83.deviantart.com/ http://tdesignstudio.yolasite.com/
Måste se om andra gillar den=)

Annars har det varit en höstdag idag..brrr..tänker på den ruggiga hösten som är på gång. Tog en blött men liten cykel tur idag och jag kände av hösten..Men det är också mycket som händer nu efter sommaren. Som att man har börjat träna igen, tänker komma i form denna hösten alltså. Och det kan vara kul att träna ibland för jag använder Wii, ett bra tips för att slippa träna ute i regnet eller på gym. Man bränner kalorier och svettas som tusan....Imorgon ska man till Arbetsförmedlingen och prata med min handläggare om vad som händer nu..så glad att jag kan säga om intervjun och arbetsprovet=)

16 timmar senare..



Min webbsida (arbetsprov) börjar växa fram nu. Min bästa vän gillar den och alla andra, som ser den. Och samtidigt har jag roligt med den, älskar Photoshop! Satt 7 timmar i fredags, ca 3 timmar i helgen och idag ca 6 timmar. Så jag sitter en hel arbetsdag med det. Så sammanlagt är det 16 timmar och ca 4 dagar än så länge. Plus brainstorm några timmar. Men roligt som tusan att ta fram en design! Snacka om att detta är de jag vill göra. Sista intervjun på Plucera webbbyrå var idag, så han ska ha in arbetsprovet i denna veckan. Se hur långt ja kommer imorgon, annars tänkte jag lämna in på onsdag då är det en hel vecka sen jag hade min intervju. Jag ska också till Arbetsförmedlingen på tis...nä..onsdag (de blev ändrat, dom ringde idag) på möte hos min handläggare. Jag har iallafall en bra nyhet om intervjun och arbetsprovet.

Arbete i process



Hmm..fredag den 13:e har det varit idag..men de tänkte ja inte på förrän på dagen idag..o vilket oväder det var inatt, sover precis vid vårt uterum tak, kunde inte sova direkt. Med dunder brak och regn somnade ja iallafall. Sovbrist, men ändå började ja forma min webbsida (arbetsprov) som ja hade suttit brain stormat på igår, tittade runt lite på olika sidor. Webbsidan skulle gå i grön ton och miljö, så ja kom på löv flikar direkt. Men loggan fattas, så ja få se hur den blir..iallafall en start. Har suttit med den ca 7-8 timmar idag, men då och kollat runt på sidor igen för lite inspiration.

Carpe Diem...


Då var man tillbaka hemma vid datan efter jobbintervjun igår, tyckte de gick bra=) men de finns alltid saker man glömmer att säga..som något ja kom på efter: "Kreativ tjej, men är en lugn person med mycket känslor som håller ordning och reda. Är lätt att samarbeta med, men har inga problem att at ta eget ansvar. Mina föräldrar är från Norrbotten, Gällivare. Så man kan väl säga att jag har lite lapplands blod i mig. Och jag har en passion för fotografering, inredning och mode/trender".
Men dom ville ha en person dom kunde forma själv, inte så mycket erfarenhet..så de e bra..hmm bara 3 killar än så länge (dom ska ta in 8 i framtiden), snyggt ställe vid Ängelsholms stationen och ett härligt gäng de där. Var lite trött efteråt (min syster gjorde också en viktig privat sak som skulle gå vägen) och hade lite huvudvärk..tror de e vädret också..ska komma åska fredag tror ja....Nu ska ja bara göra ett arbetsprov (framsida på en webbsida) också och skicka in om en vecka..Som ska bli roligt att göra..
hmm..sitter och brain stormar lite hur min framsida på en webbsida (arbetsprov) ska se ut..handlar om miljö och trädvård..så det ska vara mycket grönt..


Jobbintervju idag!


Då var det jobbintervju dax! Klar! åka om en halv timme intervjun kl. 13.30...Nervös som tusan..där kom det igen!..drömde lite om intervjun också inatt..sovit så där..var uppe tidigt..kunde inte sova..TUSAN VILL SÅ GÄRNA HA DETTA JOBB! HJÄLP!


Känns som man ska göra prov i skolan, satt med många papper igår..Bara ja kommer ihåg allt..vill göra en bra intervju!

Hörs! Tessan

Jobbintervju imorgon!



Jobbintervju imorgon på Plucera webbdesign & reklam i Ängelholm, måste förbereda mig till max!
Nervös som tusan, men det ska bli roligt. Alla säger att vara mig själv, hmm lätt!..När man vill så mycket och säga så mycket, men kommer ja få ut allt..vet inte..där kom det igen *nervös...Hoppas det går vägen, för jag vill så gärna ha mitt drömjobb!!! Kanske flytta och få mitt eget..

Som ja har jobbat idag, kollat buss och tåg att komma i tid är viktigt. Lätt att hitta ligger på Ängelholm station..
Uppdaterat både min hemsida http://tdesignstudio.yolasite.com/ , min blogg http://thheresehenriksson.blogg.se/ och Twitter http://twitter.com/Tezzan83 

Tagit fram vad ja ska ha på mig, planera och gå upp i tid, gör ja alltid vill inte stressa imorgon fast intervjun inte är förrän Kl. 13.30 men tar en timme dit. Också tagit fram om företaget och tränat på frågor har skrivit i Word, lär mig lite mer om mig själv om jag skriver. Lite papper ska med, som CV och annonsen...puu!..håller tummarna imorgon till mig själv..

Carpe diem, Therese Henriksson

 


Intervju snart!




Hejsan! Jobbintervju snart den 11 aug, på onsdag på gång. Så det blev lite nya kläder som ja ska ha, tittade på tips på internet innan. Och ja hade en bild i huvudet efter en tjej som hade ungefär samma stil som ja hade sett på ett tåg i stan. Gilla? ja älskar de!!! ska bara ha ett par tight också som ja såg på Lindex, men köpte inte dom.
Hörs! kommer mer...

http://thheresehenriksson.blogg.se/