Min Halloween pumpa



Lite Halloween helg, gjorde pumpa..blev riktig bra..och "Scary". Dukade upp lite till Halloween middag med familjen. Och till efterrätt hemgjorda maränger och chokladsås, så lite marängsviss. Min syrra älskar de!!!
Skulle göra sååå mycket denna helgen..har så mycket projekt som vanligt men hinner aldrig med det och ändå har ja inget jobb.

Ska fota pumpan när det är riktigt mörkt också, för ja tänkte vara med i en Halloween carving contest på Da. Där man ska fota sin pumpa man har gjort.

Happy Halloween!
Tessan

Happy Halloween!



NU ÄR DEN ONLINE PÅ DEVIANTART!
http://tezzan83.deviantart.com/art/The-tree-of-lost-souls-184232802

The tree of lost souls



Snart Halloween helg (som jag längtar till) och här är min färdiga Halloween bild gjord i Photoshop, kanske fixar till den lite till innan tävlingen på www.deviantart.com mera info kommer om det. Kommer lägga upp den på min DA sida sen där man ser alla olika bilder och tips jag har använt att göra denna bild. Hoppas ni gillar den!

Carpe Diem...

Tacobiff och guacamole med kål och citron


Min lunch idag, Gi-rätt och väldigt gott!


4 port, 30 min

Ingredienser
500 gram nötfärs 
1 påse tacomix 
1 dl vatten 
1 msk olivolja 

Guacamole 
500 gram vitkål 
2 st avokado 
1 st vitlöksklyfta 
1 msk avokadoolja, eller olivolja 
0,5 st citron
1 krm chiliflakes 
salt 

Tillagning
Blanda färsen med taco kryddan och vatten. Forma till biffar och stek några minuter per sida i oljan. Skär vitkålen i små bitar. Skär avokadon i bitar och blanda med kålen. Pressa i vitlök och tillsätt avokadoolja, citronskal och saft. Smaka av med chili och salt. Servera med guacamolen.

Källa: http://www.tasteline.com/


Åhléns



Bland all matlagning och träning och mycket annat, ska man söka jobb. Hittade ett butiksjobb på Åhléns i Ängelholm, så det är iallafall något idag..jag ligger inte på latsidan direkt, jag försöker jättemycket att hitta något varje dag. Åhléns har mycket heminredning och mycket annat, som jag är intresserad av. Så det är ett ställe jag hade kunnat tänka jobba på, men mitt första val kommer alltid att vara design jobb som grafisk designer/formgivare i datan. Tycker veckorna går jättefort nu, och det händer inget. Och värre blir de när det lider mot jul. Skickade lite info till min handläggare på Af förra veckan, för hon ville veta lite hur det såg ut på jobb fronten. Men inte hört något från henne sen...

Ny vecka




Måndag och ny vecka, vecka 43/ ny kost och vi går snart in i November (men först lite Halloween) och vi ska ta fram julen, så inte långt till jul.

Min frukost denna morgonen blev en hallonfrukost med skinkmacka hittade receptet på www.tasteline.com men ändrade om den lite, för det skulle vara kalkon på mackan istället för skinka. Men skinka går nog lika bra, för det blev supergott får 3 stjärnor...hittade också ett litet häfte med härliga bröd, mat och efterätter tips. Måste göra någon dag...

Snart lunch...så det blir Thailändsk filé med kokosmjölk, lägger upp den på mat tips! sen..den är härligt god!
Sen måste jag fortsätta med min veckomeny, göra klart denna veckan. Så vet man vad man ska göra..redan dagen innan. Sen min halloween bild i Photoshop, Halloween (göra pumpa) och tävling på www.deviantart.com denna helgen som kommer.

Carpe Diem...

Scary



Kommit lite länge på min Halloween bild denna sköna söndagen, inte min morgondag i dag..trött som tusan.
Min lilla pumpa vid trädet har jag suttit med idag typ 2 timmar, fick till den till slut. Skulle ha ett spökhus som grund idé men det blev ett spökträd från undrevärlden som fångar själar. 7 dagar till halloween nu..måste bli klar..så måste ha ett bra namn på den också, ex. The tree of lost souls

Ny Halloween bild...



Hejsan bloggis, denna lördag kväll som det har blivit, suttit med en ny Halloween bild i Photoshop. Kan inte fatta att det är Halloween nästa helg (måste bli klar) och vi ändrar klockan till vintertid. Så nu blir det mycket mörkt på kvällarna, men bara en månad så tar vi fram julen. Lite ljus i mörket, och denna tiden på året fyller man år också. Min fantasi släppdes fri sena fredag kvällen och jag fortsatte med bilden idag, kom lång och jag blev nöjd hur de blev. Det behövs en bra dag/kväll att skapa lite magi. Det är nog minst 10 bilder i min Halloween bild, och den är inte färdig än..men är på vägen igen efter lite tester.

Happy Halloween!

Äntligen fredag!





Fredagsmys med Idol 2010 ikväll, tredje fredagsfinalen med beatlestema. Kunde vara bättre tema, vet en som kommer va i topp, Geir! Konkurrensen blir allt hårdare nu, och igår kom chockbesked att Alice hoppar av Idol och Minnah får komma tillbaka. Idag har man busat på busfabriken med tjejerna också, måste få upp värmen var ingen värme där inne, så jag sprang efter sötnosen. åh..när jag busade med mina systerdöttrar vid bollarna, var där en kille "snygg var han också" med sin son (tror ja), han kollade på mig två tre gånger!
Middag blev kebab med deras häftiga pomme som är bokstäver..hehe..tredje gången gillt nu på busfabriken. Blev en liten "göra mjukglass själv" hehe..och det är så häftiga väggmålningar där och grejer, kan åka dit flera gånger...

Denna fredagen:) gick fort...men en mysig kväll nu, med god mat och Idol sen. Kramizar!

Webbdesigner



Har suttit med min veckomeny mycket idag..men hittade ett till jobb ändå. Webbdesigner på sembo AB i Helsingborg, kanske de är lite för avanserat jobb. Vill ha en erfarenhet designer, men skadar aldrig att skicka in en ansökan ändå. Mina intresseansökan som jag skickade i måndag har inte hört av sig än...skicka igen, gå dit? Som sagt en månad till sen stopp för praktik i butiker. Vad göra?....

GI metoden



Tänkte testa lite Gi metod nu på måndag, men det blir nog också en blandning med lätt/smal mat. Min bästis kör Lchf metoden där man inte ska äta kolhydrater, men med Gi metoden ska man ska äta långsamma kolhydrater, magert protein, nyttiga fetter samt mycket frukt och grönt. Läs mer på http://www.gi-metoder.se/

Men jag har svårt för vissa maträtter, så jag har letat upp recept på en mycket bra mat sida http://www.tasteline.com/ där det finns mycket tips och Gi mat. Och gjort en egen veckomeny i word, lite jobb bakom men det är värt de. Det var först när jag läste om en medlem i Biggest loser Sverige klubben (och jag tittar också på de) att hon har tappat i vikt. Måste testa...Men man måste också tänka på att äta regelbundet 5 gånger om dagen och gärna motionera för att få bäst effekt.

Så på måndag börjar jag med min nya kost, ändra mina matvanor, bara 2 månader till jul. Vill så gärna gå ner 10 kg åtminstone till julen.



The last song



Hyrde och har sett denna underbara film nu: The last song♥ med Miley Cyrus
OMG, I love it! but I cried into the last part..Hur kan dom göra en film så trovärdig och levande, kanske köper den på dvd också. Ni som inte har sett den än, gör det!

"Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far.

En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till Tybee Island under sommaren, så att hon kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på Tybee Island. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - och det är musiken."


Fruktsallad med knäckglass



4 port
25 min + tid i frysen
2 points/port

1 dl vaniljvisp
1 chokladöverdragen knäck á 25 g
1 apelsin
1 päron
1 äpple
2 kiwi
1 banan
1 dl jordgubbar

Vispa vaniljvisp och blanda med krossad knäck. Frys i ca 1 timme eller mer. Skär frukten och gör en härlig fruktsallad (kan ta andra frukter också). Servera med frukten en klick glass.

Källa: Familjekokboken 2 (viktväktarna)


Kyckling i currysås



4 port
30 min

Ingredienser

350 gram 
1 msk 
1 tsk 
1 krm 
3 dl 

Currysås
0,5 st 
0,5 st 
0,5 st 
1 msk 
1 st 
1 tsk 
2 dl 
1 dl 
1 msk 

Tillagning

1. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över fruktsocker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen med mixerstav. Red eventuellt av med maizenaredning om den känns för tunn.

2. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 406
Kolhydrater: 50 g
Protein: 25 g
Fett: 11 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 50 E%
Protein: 26 E%
Fett: 25 E%

Källa: http://www.tasteline.com/

Het mexikansk gratäng




4 portioner
4,5 points/per

500 g skinka, strimlad
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjolök, strimlad

Sås:
2 msk vetemjöl
1 dl lättmjölk
2 dl köttbuljong
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

1 dl riven ost max 17 %
100 g nachips

Värm ugnen till 225°.
Blanda kött med soja och chilipulver. Lägg kött och purjolök (strimlad) i en ugnssäker form.
Blanda mjöl och mjölk och sedan resten av ingredienserna till såsen köttbuljong, chilisås, salt och sambal. Häll över köttet. Strö över ost och grädda i ugn ca 20 minuter. Stick ner chips före servering.
Kan serveras som den är med sallad eller med potatis.

Källa: Viktväktarna


Grekiska citronbiffar


Nästan som i Grekland!

4 port
15 min

Ingredienser

1 st 
1 st 
0,5 dl 
1 dl 
1,5 tsk 
500 gram 
2 msk 
0,5 dl 
1 st 
1 tsk 
0,5 tsk 
1 msk 
4 dl 

Tsatsiki
2 dl 
1 st 
0,5 st 

Tillagning

1. Koka bulgur eller polerat klibbfritt ris enligt anvisningar på paketet.

2. Blanda färsen med salt och peppar. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter.
Finhacka löken. Blanda ihop färs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Tillsätt rivet citronskal, spiskummin, oregano och pressad vitlök. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till biffar. Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i 4 minuter eller efterstek i stekpannan tills biffarna är genomstekta.

3. Riv gurkan och krama ur vätskan. Lägg i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken.

Servera kokt bulgur till biffarna samt tsatsiki.


Näringsvärde per portion:
Kcal: 499
Kolhydrater: 48 g
Protein: 33,5 g
Fett: 19 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 40 E%
Protein: 28 E%
Fett: 33 E%

Källa: http://www.tasteline.com/



Tre kronor - Box 1



OMG! ja dog nyss och kom tillbaka..måste ha♥. Släpps 10 November!!! 3 veckor kvar alltså..den första boxen av sex stycken, jag      älskade denna underbara tv-serie från 90-talet. De var tider de! Sändes på TV4 mellan 1994-1999, där man följer familjerna i det lilla samhället Mälarviken. Har gamla gamla inspelningar kvar från den tiden..hehe..såååå dålig bild..tycker man nu. Men sett dom typ hundra miljoner gånger, tröttnar inte. Finns flera tv-serier från 90-talet som hade viljat ha som Skilda världar, Vita lögner och Rederiet.

Ett nej men 3 jobb hittade



Uppdatering! Hittade två inredningsbutiker på Väla som jag skickade intresseansökan jobb eller praktik till, Village och kök&form.

Måndag...och min handläggare på Af ville veta lite om min jobbsituation ser ut, så ja skrev lite till henne hur de är. Länkade till min blogg också där man kan läsa allt om mina jobbsök.

Fick ett jobb mail från Biltema:
Angående tjänst som Grafisk formgivare/Layoutare

Vi fick nästan 200 ansökningar till tjänsten Grafisk formgivare/Layoutare.
Det har varit oerhört svårt och tagit längre tid än vi trodde att välja bland dessa mycket, mycket meriterade personer. Tyvärr måste vi tacka nej till många mycket intressanta kandidater, däribland dig.
 
Vi på Biltema vill tacka dig för det intresse du har visat vårt företag och den tid du har lagt ned på att söka tjänsten. Vi sparar ansökningarna för eventuella framtida lediga tjänster hos oss.
 
Med vänliga hälsningar
Lea lhota
Biltema Nordic Services AB

...men samtidigt hittade jag 3 jobb idag också. 
- GRAFISK DESIGNER, Malmö
- Grafiker, Helsingborg
- Butikssäljare, Helsingborg


Halloween


Kom så här långt....så har ja tröttnat lite på den..kom på en annan idé..börja om eller?




Min systerdotter fick ett spökhus i 3D som man byggde ihop med kartong..häftigt!, fick upp en ny halloween idé att göra "The Haunted house" Men blir inte likadant som detta, detta är bara tips...har letat photoshop tutorials att göra lite läskiga fotomanipulationer, som tar sin tid. Photoshop tutorials: pumpaläskigt träd och kråka m.m

Happy Halloween!

Mina cupcakes glasyrer



Cream cheese frosting:
150 g cream cheese (philadelphia ost)
1 dl florsocker
2 tsk citronsaft
Röd karamellfärg

Glasyr med äggvita:

1 äggvita
3 dl florsocker
3/4 tsk citronsaft
Skalet av citron
Gul karamellfärg


Cupecakes - grundrecept


Att baka cupcakes är jättekul. Anpassa dem till olika tillfällen - födelsedagar, högtider, eller favorithobbys.

20 port
30 min

Ingredienser

Muffins
100 gram 
2 st 
1,5 dl 
1 tsk 
2 dl 
0,5 st 
4 dl 
2 tsk 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins, och 225 grader om du vill göra små. Har du varmluftugn kan du sänka temperaturen ungefär 20 grader.
2. Smält smör och låt det svalna.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå och dra i kylen några timmar så blir muffinsen toppigare.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Utan muffinsplåtens stöd flyter muffinsen ut och blir platta.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och börjar lukta muffins.

Källa: http://www.tasteline.com/

Fredagsmys





Äntligen fredag!!! och det blir fredagsmys med bio och idol 2010 ikväll. Igår var det premiär för Vampire Diaries också..Wow! OMG! alltså..kan man mer än älska den. Underbar serie<3 kommer på DVD i dec..ska absolut köpa den.

Testade dinkelpannkakor med hallon/sirap till lunch (du hittar receptet på min gott och blandat sida)..mmm..alltså vad goda!..men orkade bara 2 stycken..och känner att jag har också mycket annat jag vill göra i helgen. Som fortsätta på min Halloween bild och vampire Diaries tygtryck i Photoshop. Och kom på en idé till ja vill göra i Photoshop, en rosa bild med enhörning..hehe..den hade blivit så söt..tro ja i mitt huvud ialllafall. Min egen designade webbsida då?..nja har inte blivit så mycket på den nu..som sagt har mycket just nu. Mitt klädskåp behöver också uppdateras...hehe..kläderna ligger typ i en hel hög i skåpet.

Carpe Diem
Tessan

Halloween tävling



Arbete i process i Photoshop till Halloween tävlingen på www.deviantart.com Mycket arbete kvar! 2 veckor på mig kvar..Har också tänkt göra en egen kalender 2011 med mina photoshop bilder..få se..

Tog en smoothie...


Peach Melba Smoothie

Kiwismoothie

Gjort lite smoothie med en stavmixer tills ja får en blender/mixer. Min favorit Peach Melba Smoothie med hallon och persika...mmm..testa idag kiwismoothie också..men nja..blev lite besksmak. Och det skulle vara 2 st kiwi hade bara en, så det blev nog för mycket banan. Men så nyttigt!..hehe...

Solsken





Vår höstblomma hemma lockade fjärilar, så vackra i höst solen. Ja! höst i skåne och snart mysiga Halloween också. Har varit underbart väder dom senaste dagarna, så jag har varit på promenad i solskenet bland höstlöven:) i tisdags och idag. Grattis till min kära mamma♥ som fyller också år idag. I love you so much♥ Ställer alltid upp och finns där för mig. Inte konstigt man älskar sin kära mamma:)

Kram Tessan

Hallon Smoothie


Portioner: 1 person

Ingredienser
2 1/2 dl lätt vaniljyoghurt eller mild naturell yoghurt
1/2 banan
1 dl frysta hallon 

Gör så här
Lägg yoghurt, skalad banan och bär eller frukt i en mixer. Mixa till en slät smoothie. Servera genast.


Peach Melba Smoothie


Bär är toppen för hälsan och formen
191 kcal

4 st konserverad persika
4 dl hallon
4 dl mellanmjölk, ev låglaktos
4 dl naturell yoghurt 3 % fett, ev låglaktos
1 msk socker

Instruktioner
Kör persikohalvor, hallon, mjölk, yoghurt och socker i en mixer (spara lite bär o frukt till garneringen). Häll upp i 4 glas. Garnera med frukten.

Källa: www.viktklubb.se


Frutti blender


 Frutti blender från OBH nordica 

Vill göra smoothies..men vill ha en blender/mixer att göra dom i..så mycket lättare än stavmixer. Men ligger på 3- 4 hundra, men det är väl värt de. Att göra nyttiga smoothies och jucier i och bli piggare och kanske gå ner lite samtidigt. Har hittat smarriga saker som kommer dyka upp i kategori: Smoothies snart..



Proteinrika dinkelpannkakor med hallon och blåbär


Lite nyttigare pannkakor som dessutom är supergoda!

4 port
Tid: ca 30 min

Ingredienser

4 st  ägg
3 dl  dinkelsikt
6 dl  sojamjölk
1 dl  proteinpulver, neutralt eller vaniljsmak
0,5 tsk  salt
smör till stekning
4 dl  blåbär och hallon
1,5 msk  flytande honung

Tillagning

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke och stek pannkakor i smöret. Servera med bär sötade med honung.

Källa: http://www.tasteline.com/

Kycklingfilé med färskost och mango

För 4 Personer
6,5 points/per portion

4 kycklingfiléer
1 burk Cantadou färskost naturell
1 färsk mango eller 1 burk mango
0,5 dl Mangochutney
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mellanmjölk
1 msk olja
Salt o peppar

Salta och peppra kycklingfiléerna. Värm en stekpanna med olja, stek kycklingen gyllenbrun.
Skiva filéerna I ca 1 cm tjocka skivor, lägg dom I en ugnsform.
Skala och skiva mangon I tunna skivor som du fördelar över den skivade kycklingen.

Blanda I en skål Cantadou, mangochutney, mjölk och grädden slå blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen 225 grader och gratinera I 10-15 min eller tills den fått fin färg.

Allt kan förberedas innan och sen bara gratineras precis innan middagen.

Servera med ris eller pasta och en god sallad

Källa: Viktväknarna Bon Appetit blad

Kebabrulle


GI Recept


Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås. Dessutom ett recept med lågt GI.

 Tid: 25 min

 2 portioner

Du behöver:

  • 2 rektangulära tunnbröd
  • 10 cm gurka

Kött:

  • 300 g lövbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 3-4 krm vitlökspulver
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • ½ tsk salt

Kål:

  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ¼ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 stora blad vitkål (så mycket att det fyller upp en stor skål eller hela wokpannan när den strimlats)

Vitlökssås:

  • 1 ½ dl naturell yoghurt 3%
  • 1 ½ msk lätt majonnäs
  • 2 krm vitlökspulver
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Börja med köttet. Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke.Strimla köttet och lägg i kryddblandningen och rör om så den fördelar sig. Stek/woka köttet i en wok- eller stekpanna några minuter tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik. Strimla vitkålen. Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt. Lägg över kålen i pannan och häll över blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat. När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.

Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål. Skär gurkan i skivor.Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött, kål och gurka i mitten och häll på vitlökssås. Vik ihop och vänd skarven nedåt. Servera!

Variationstips:
Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad.

Arbete på gång...



Åh! lite sent inlägg denna sköna söndagen...Lite slapp söndag som började att ja vaknade lite senare, det var ju lördag igår så det blev lite sovmorgon. Blev tv till ca två sen har ja arbetat på min hjärta i Photoshop till mitt projekt: Måla med arkylfärg på tröja. Börjar ta sig nu..men inte klar än..så lite mera jobb bakom fortfarande. Underbart roligt att sitta i Photoshop, tänkte göra en egen kalender också med mina bilder..hmm tänker fortfarande har så mycket på gång alltså..hehe..men roligt som tusan är det. Snart blir det de sängen..natti natti..
/Tessan

Underbara helg!



Hade fredags myyyys med Idol 2010



Min Think Pink bidrag på www.deviantart.com förra året. Saknar dig, Greta. I love you<3

Underbar helg igen! och den startade (fredag) ja med att städa och rensa mina skåp som är fulla av saker. Nu är det mera ordning o reda, har två hyllor nu med mitt konstnär matrial. Mina kläder vill också vara med i leken, men det får nog bli imorgon. Det blev fredagsmys med idol 2010 också på kvällen, dom kunde haft bättre låtar men men. Sassa åkte som jag ville nu är dom 10 kvar. Daniel är en favorit, men inte så många Ola, Darin, Måns, danny, agnes, Erik detta året. Synd!

Tänkte göra kladdkaka också idag och att jag har hållit på med att updaterat min DA sida http://tezzan83.deviantart.com/ med Think pink (rosa oktober) skrivit i min engelska jounal m.m. Som tar sååå mycket tid. Har kommit lite länge på min Halloween bild..men inte klar på länge..har tills den sista oktober på mig=)

Trevlig lördag!
Tessan

Hjärtat i mitten



Hej bloggis! är igång igen med bloggandet och mina projekt efter prinsesskalaset som tog upp min tid.

Här är lite mera jobb på min t-shirt som jag tänkte måla med akryl i temat Vampire Diaries ska se ut.  Älskade hjärtat i mitten med vingar där Stefan, Elena och Damon runt, på en väska jag hittade på nätet. Så jag tänkte göra en egen i Photoshop, så det är en hel del jobb bakom innan jag kan börja måla på tröjan. Skriva ut och skissa över på tyget sen. Hoppas jag kommer vidare i Photoshop för jag gör samtidigt en Halloween bild (måste komma på en bra idé) och den ska vara klar i slutet av oktober för en tävling på www.deviantart.com

Kram Tessan

Grekiska färsspett med tzatziki



Goda grekiska spett med kryddad köttfärs som serveras med tzatziki.
Ett recept som rekommenderas varmt!

Tid: 30 minuter

4 portioner

Du behöver:

Färsspett:

Stekning:

Tzatziki:

Gör så här:

Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Blanda yoghurt, gurka, pressad vitlök, salt, peppar och vinäger. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ sedan in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.

Gör spetten. Blanda alla kryddor och tillsätt sedan köttfärsen och rör om med en sked så att kryddorna fördelar sig i färsen. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett. Värm oljan i pannan och stek spetten ca 6-8 min per sida.

Servera spetten med fullkornscouscous/ris eller fullkornsbulgur, tzatziki och en sallad.

Variationstips:

Man kan även steka köttfärsen utan att använda träspett.

Källa: http://www.recepten.se/


Sambal-kotletter


Fläskkotletter eller karrékotletter med sambal oelek, grädde och soja i ugn. Mycket enkelt och gott recept. Köttbitarna blir riktigt möra och fina och bara smälter i munnen!

 Tid: 1 h och 45 min

 4 port

 Laktosfritt -Ta laktosfri grädde.

Du behöver:

Gör så här:

Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.
Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Om du tar vispgrädde (vilket jag rekommenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mer grädde.
Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.

 Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 90 minuter.

Serveringstips:
Servera med kokt ris eller pressad potatis samt grönsaker.

Tips:
Tänk på att ta den mindre mängden soja om du tar en mindre fet grädde.

Tips för lägre GI:
Kotletterna och såsen innehåller inga kolhydrater utan det är tillbehören som påverkar GI-värdet. Välj fullkornsprodukter och ta endast små portioner av bröd, ris och potatis.

Variationstips:
Byt ut kotletterna mot fläskfilé i skivor. Det går även bra med kycklingfilé, se recept.

Källa: http://www.recepten.se/


Halloween snart..



Hösten är på ingång med blåst så alla löven åker (dom senaste dagarna) och det är ca. 3 veckor till Halloween. Hösten kan vara rätt så mysig och mystisk med Halloween i slutet av oktober. Grafisk designer som jag är älskar jag sitta i Photoshop med alla min projekt om dagarna och komma på olika idéer. Så nu blir det en Halloween bild i Photoshop, och jag tänkte vara med i en tävling också som min älskade konst sida www.deviantart.com har. Mera kommer...

Min DA sida: http://tezzan83.deviantart.com/
Halloween tävling på DA: http://xgnyc.deviantart.com/


Dagarna bara går...


Får negitiva svar från det ena och andra hållet när det gäller jobb, som nu är vi klara med rekryteringen och vi har nu anställt en annan sökande. Och svar från Härliga hem jobbet: Tack för visat intresse, men tjänsten är tillsatt av annan sökande. Vad ska man göra!?, har man för lite erfarenhet eller? och hur ska jag få jobberfarenhet om jag inte får något...hittade idag iallafall två till design jobb ett Originalare med intresse för webb och Vi söker en kreativ och snabb formgivare, men känns så hopplöst att skicka för jag vet vad jag får tillbaka eller inget svar alls. Och praktiksök då? nja...vill ha ett jobb istället!!!! Det måste finnas någon som ser mig snart eller?! Tips någon? vad gör man?

Dagarna bara går...man går upp (jag sover inte länge på vardagar) kollar tv, sen blir de träning (ibland) kollar igenom mina sidor på nätet, gör ve mig (vill vara fresh varje dag) jobbsök och äter..senare blir de mina projekt som jag håller på med. Säger hej till min kära far klockan fyra när han kommer hem från jobbet och är med min bästis. hmm..jag gör inte samma saker hela tiden..detta var idag t.ex..jaja..någon dag så...ett jobb kanske..säger ja hela tiden..


Prinsesskalas: Grattis!






Prinsesskalas: Förbereda






http://thheresehenriksson.blogg.se/