Höstdagjämning


Underbart väder idag, var ute och cyklade en runda. Inte alls kallt! Fast de var höstdagjäming idag, som infallde i Sverige idag torsdagen den 23 september klockan 05.09. Nu blir det bara mörkare, kallare och vi ändrar klockan till vintertid den 31 Okt, men då är det häftiga Halloween också! Såg en snygg bild från www.deviantart.com i Halloween tema, vill också göra de. Men vet inte om jag hinner (måste bli klar med min foto DVD), har också sett vår underbara måne på kvällarna:) Sakt 2 gånger nu att jag vill göra en bild i Photoshop med en mystisk måne. Passar perfekt till Halloween!

"Höstdagjämningen är ett av de två dygn då dag och natt är lika långa över hela jorden. Redan efter sommarsolståndet blir dagarna kortare på norra halvklotet. Efter höstdagjämningen blir dagarna på norra halvklotet kortare än nätterna. Höstdagjämningen infaller runt 20 mars på södra halvklotet och runt 22 september på norra halvklotet."

 


Konstigt värre



Ett kvälls inlägg på dagens äventyr, skulle beställt idag Gossip girl och lite annat på CDON men Gossip girl DVD:en var tillfälligt slut *grrr* + att jag inte har fått min signerade Ola CD än, vad ska man göra?! Har ju betalat den, för tusan!!!! och det blir inget Väla Shopping iheller imorgon har inte fått mina pengar än. Brukar ha tur med F-kassan att jag får de direkt efter 2 veckor men inte denna gången *suck*

Så det blir att stanna hemma imorgon för jag kommer ingenstans utan pengar, hoppas jag får dom innan helgen. Wee!! 2 dagar till fredag, kanske ses med bästisen och äta något gott med fredagmyyyys igen. Kan man säga att man älskar fredagar! Sökte dessutom ett jobb till dag i hela smeten *sträcker på mig* Annars har jag försök få ihop min foto DVD i Movie maker, hittade fler filmer som jag ska använda också. 2 timmar på DVD har en halv timme ens så länge, få se om de blir fler. Har försökt träna + cykla och äta rätt med...men det mest positiva idag var min iPhone4!

Nu ska jag se Idol 2010!!!!

Ses imorgon, Tessan

I love my iPhone4







Vilken dag alltså! Min iPhone4♥ kom idag! *hoppar*  JAAAA!!! Äntligen!!!! Som jag har längtat...den e sååå snygg också. Bara känslan när jag öppnade den..wow! *pirr i magen* Men måste vänta till fredag att registera den på 3 och jag ska skicka tillbaka avtalet med 3 (har inget nät anslutet), har nummerflytt då också. Behåller mitt gamla nummer:) men måste överföra alla mina kontakter, tro man kan ta bluetooth till hjälp. Har suttit o fixat med den lite, men behöver fortfarande lite musik o annat.

I love shopping



Pengar denna veckan!!! Så det blir nog Väla på torsdag eller fredag..men ja vill ha så mycket!..som denna söta tunikan från Cubus, men den var dyr. Och jag har märkt att jag vill ha dyra kläder nu för tiden, som en stickat på Only också. Måste ta min shopping lista och skriva upp vad jag verkligen behöver denna månaden..svårt att hålla en strikt budget, när man vill ha så mycket. Har inte så mycket pengar..surt!..+ att jag ska betala min räkningar..

Här är lite jag vill ha:
Gossip girl DVD
Prince of Persia DVD
Grå stickat med spännen från Only
Kläder från Gina Tricot
Strumpebyxor
Leggings
BH
Hårfärg - blond
Saker från apoteket
Puder

Blev utmanad!






Men hej, ny dag och jag är mycket piggare idag. Sov ut inatt med sovmorgon, kollade lite på den spännande tv-serien Dexter på TV6..galet bra!!..*Tänkte idag blir det lite hälsodag* Gjorde ihelgen underbar äppelpaj för vi skulle ha familjmiddag..och de går man inte ner av direkt!...såg Biggest loser Sverige igår..helt galet att dom går nere så mycket, men så tränar dom som galningar också. Dom lägger ju hela dagen till de ju, vi andra har ju vanlig vardag också. Jag hittade deras utmaning på Facebook, och utmande Linda (vet inte om hon gjort de) och Madde. Och fick själv en utmaning av Madde: Therese Henriksson har blivit utmanad av Madlen Nielsen. Rask gångtur 20 min: Och ja gjorde de, vad sägs!? Bra va!..plus att jag har tränat på min wii aktiv spel. Kul och jobbigt spel, som man svettas av och får upp pulsen.

Känns bra, bra dag fast jag inte har hittade ett ända jobb idag och hon från Härliga hem har inte hört av sig än, jag får nog höra av mig, om hon inte gjort de tills på fredag. Nu måste ja fortsätta på min present till kära far, hinner ju inte (måste bli klar snart) och jag har inte ens ett jobb. Hur hinner folk med allt?!

kram Tessan

Iphone4



Weee!! hoppas ja får min Iphone4♥ imorgon eller övermorgon, längtar så!!! Men kanske den inte kommer förrän på fredag (längtar till helgen redan), för på fredag ske nummerflytt till 3abonnemang, fick sms från 3 om de, smart så jag behåller mitt gamla nummer som jag är mycket glad över (kan det utantill)..något händer nu iallafall efter 4 veckor!:) Som jag har väntat...och min *söta* lilla systerdotter direkt: ahahah då får jag din andra heheh

Rekryteringsträff



Måndag och konstigt höstväder idag..trist att sommaren är slut..man blir inte piggare direkt av regn och höstlöv som faller nu och att det blir mörkare för varje dag nu...skulle upp tidigt (var längesen man var uppe så tidigt, så trött är man nu med huvudvärk) idag och ta mig till Ängelholm (tar ett tag dit, men åkte bil till Helsingborg sen tåg vidare) idag! Rekryteringsträff på Af angående en anställning på en mindre reklambyrå i Ängelholm. Kom tidigt, men det var bra hade ingen annan var Af i Ängelholm låg..hmm..nu hittar man dit också..I´m Back tänkte jag när tåget rullade in på stationen i Ängelholm, hade inte tänkt mig att vara så mycket i Ängelholm. Sa i somras: nu är det sista gången jag åker öresundståget..men nä..det var det inte..hehe..

Rekryteringsträffen bestod av ett nystartad reklambyrå i Ängelholm som heter RKLM BYRÅ, en ganska ung kille som hade sadlat om och startat eget. Bodde själv i Ängelholm och han ville ha en ny assistent/originalare som kan mycket med text layout. Kanske var inte mitt forum just nu, det fanns 11 andra som också var inbjudna. Men han gillade mina bilder och han skulle ta en titt på min hemsida/portpolio. Du kan ju göra annonsblad och poster om jag behöver fler i framtiden, sa han. Han ville ha någon snabbt nu "helst i förgår" som han sa. Så det blev kanske en liten intresseansökan istället för mig, lämnade CV *som jag tror han gillade, stack ut lite* och visitkort. Tänkte sen efter *han kanske gillar mina kunskaper efter sätt mina bilder, så henne måste jag anställa senare* Jag kom ut lite iallafall och visade vad jag kunde, lite kontakter är inte fel.

Min hemsida: http://thezzans.artworkfolio.com/
Min Deviantart sida: http://tezzan83.deviantart.com/

Kram Tessan


Helgen snart...





Kvällis! Helgen snart slut..men varit en underbar helg och lite nostalgi dagar med bästisen. Min (intresseansökan, hon ville träffa mig) blev ju en liten jobbintervju på Härliga hem i Hyllinge till slut, och jag tyckte det gick hem. Pratade lite allmänt om min bakgrund och jag hade jobbet eller haft praktik. Hon sa att det var mycket med service, försäljning och trevlig mot kunderna. Jag sa mycket att jag älskar heminredning och grafisk design. Så jag kan göra skyltar och samtidigt inreda. Hoppas hon gillar mig, hoppas jag får något hade varit så roligt. En tjej skulle sluta, så det var därför hon skulle ha ny personal. Hoppas hon ska flera än en.
Blev senare fredagmyyyys med bästisen, lagade lite god kebab med sallad. Fortsatte kvällen med lite Idol 2010 inne på slut audion nu! Älskar våra nostalgi kvällar också..hehe..

Men sen samtidigt ville jag göra så mycket denna helgen, men tiden räckte inte till. Skulle fortsätta på min present till min kära far, har 2 videos klara behöver fler! Jag ville måla på min tygtröja idag, med vampire diares tema. Men nää..blev inget..gjorde istället äppelpaj..mmm..var sååå god!!! Och var och röstade idag på valet 2010också..weee! *sträcker på mig* Sen kom familjen på middag och min systerdotter<3 vill sitta vid min data. Imorgon drar jag till Ängelholm! Rekryteringsträff på Af angående en anställning på en mindre reklambyrå i Ängelholm. Skriver mer imorgon...
Kram Tessan

Smulpaj med äpplen



Hösten är på ingång med regn, blåst och lite kallare i luften. Då gör man en underbar smulpaj av äpplen i höstrusket från trädgården. Man blir så sugen på äppelpaj med mumsig vaniljsås på hösten. Har hundratals äpplen från vårt äppelträd, som bara trillar ner.


100g smör
2dl socker
2dl mjöl

4-5 äpplen
2 msk socker
2 msk kanel

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar.
Vänd runt äppelbitarna i lite kanelsocker.

Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen.
Lägg rumsvarmt smör, socker och mjöl i en bunke.
Smula ihop det med fingrarna tills allt har blandat ihop sig eller använd en matberedare.
Täck pajen med smuldegen.
Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter.

Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig.


Fläskfilépanna med paprika och bacon

Mycket enkelt recept på en riktigt god fläskfilérätt med paprika, champinjoner och bacon. Dessutom får denna rätt lågt GI om man äter den som den är eller serverar med fullkornsalternativ.

 Tid: 35 minuter

 3-4 portioner beroende på storlek på fläskfilé

 Glutenfritt

Du behöver:

Gör så här:

Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat. Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter. Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då. Skär eller klipp bacon i mindre bitar och lägg på. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.

Servera!

Serveringstips: Servera med ris eller pressad potatis.  
Tips för lägre GI: Servera som det är eller med fullkornsris, quinoa eller bulgur. Servera gärna med sallad till.
Variationstips: Ta annat strimlat fläskkött istället för fläskfilé.



Källa: www.recepten.se


Kladdpepparkaka!?



hmm..Nu kommer kladdpepparkakan! Gillar man kladdkaka men vill ha en lite juligare smak så ska man prova detta kanske till julen. Man kan göra vad som helt alltså! Måste testa..hehe..Bilden kommer från Frödinge hemsida som kommer fryst, men man kan säker göra det själv. Man kan säker ta i pepparkakskrydda i smeten eller ta 1 tsk ingefära, 1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel och  1/2 tsk malada nejlikor tillsammans.


Härliga fredag!



Hejsan! Äntligen fredag!:) och vilken avslutning på veckan (som startade dåligt med trött och yrsel måndag), ska till Härliga hem idag i Hyllinge angående ny personal på halvtid. I tjänsten ingår att man ska ta hand om presentavdelningen och att dekorera i utställningen. Tidvis kan det bli med än 50%, vid sjukdom, semester mm.
Man arbetar 3 dagar ena vecka och 2 dagar andra veckan (varanan helg). Hade varit så roligt!!!! Skriver mera om hur de gick, få se vad hon säger. Hoppas, hoppas..Vad händer annars denna härliga fredag?! Ska ha lite fredagmyyyys med bästisen här hemma i höstrusket som har kommit över Skåne, äta lite gott maträtten kebab, tror jag det blir idag till middag. Och jag måste se lite Idol 2010 idag också..slutaudtion vecka nu! Ha en underbar helg, det ska jag ha!
Kramiz Tessan

Dagens outfit



Cardigan/Bazsic
Linne/Gina Tricot
Strumpebyxor/Lindex
Halsduk/Lindex
Armband/Kappahl och Pearls for girls

Mexikansk köttfärsröra á la Viktväktarna

Är kommer ett litet mat tips på kvällskvisten som vi hade till middag idag, så gott!!!

För 4 personer.

Jättegott alternativ till tacofärs.

Ingredienser
500 g mager nötfärs
1 gul lök
1 msk margarin till stekning
1 burk krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 tsk koriander
1-2 tsk spiskummin
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken grovt. Bryn lök och färs i margarin. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och kryddor. Låt puttra några min. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med nachochips, majskorn, sallad och ev guacamole.



Källa: www.matklubben.se


Capture the moment





Eftermiddag bloggis! Helt konstig dag! What?! Vad händer?! allt händer idag förutom att min förhandsbokade CD har hamnat på vilovägar....allt på en gång..nästan..då ju..men så roligt att få både svar från intresseansökan och ett brev från Af om ett jobb.

Så WOHO!! Har ett jobb på gång kanske på Härliga hem i Hyllinge!!!! På mailet stod de: "Är på gång att ta in ny personal på halvtid. Kan det vara av intresse. I tjänsten ingår att man ska ta hand om presentavdelningen och att dekorera i utställningen" Senare med posten fick jag ett brev från Af om ett jobb att träffa en arbetsgivare på AF i Ängelholm inom grafisk design..men var tusan ligger AF i ÄNGELHOLM!!!! Och jag ska vara där kl.10.00 på måndag hjälp! de tar ju tusen år att ta mig dit med buss/tåg sen ska jag hitta och gå dit, men kanske jag kan på skjuts till Helsingborg. Jag söker ju både tjänster som inredare som jag älskar att hålla på med och grafisk design inom datan på en reklam/webbbyrå. Så detta är ju en toppen dag!!! Hoppas det leder till något:)

Se mina *underbara* bilder på: http://thezzans.artworkfolio.com/
Hoppas jag kommer ihåg med min egen designade hemsida snart också, satt lite igår och brainstormade:)
Kramizar Tessan

Ola´s nya album



Idag kom Ola´s nya tredje album ut!! Men fick man den med posten..nej!..seeeeeg post..hoppas imorgon. Förbokad på CDON "Alla som förhandsbokar får skivan signerad!"
Läs mer på www.ola.cd
Driver sitt eget skivbolag nu också! Möt skivbolagsbossen Ola

GRAFISK FORMGIVARE/LAYOUTARE



Tisdag och ny dag...mår bättre idag och när jag öppnade min mail. Hittade jag ett nytt design jobb!!! GRAFISK FORMGIVARE/LAYOUTARE. Den du med socker på..hehe..det är sånt man blir glad och taggad av, att man vill söka fler och leta! Och jag skickade min ansökan med min CV folder som vanligt, men så svårt ibland vad man ska skriva. Vill så jobba med grafisk design!!!! Mitt intresse, mitt drömjobb, mitt liv. Kom gärna med tips! Att sticka ut bland ansökningar.

Skrev så här idag: 

Hej, här har ni mig!
som söker tjänsten som grafisk formgivare/layoutare. 
Är själv en grafisk designer som sitter i Photoshop med formgivning, webbdesign, layout och mycket mera.
Bifogar: Min CV folder gjord i Photoshop som jpg-filer, finns också på min hemsida under artist´s Bio som pdf-fil.
 
Se hemsida/galleri på:
http://www.thezzans.artworkfolio.com/

Bloggar på:
http://thheresehenriksson.blogg.se
 
Med vänliga hälsningar
Therese Henriksson


Dagens outfit



Tunika/Gina Tricot
Cardigan/Cubus
Strumpbyxor/Lindex

Höstmys



Mys i höstens färger brunt och blått i denna "Pick of the Week v. 37" från Halens

"Att göra lista"


 
Okej..kanske inte veckans lista direkt, men ska bli klar med något iallafall...men det kommer alltid fler saker på listan innan jag hinner göra klart allt.

~ Present till kära far, som fyller år den 2 okt
~ Jobbsök + praktik, intresse sök
~ Webbsida egen design, hjälp av Photoshop
~ Tygmåla med Akrylfärg, Vampire Diaries tema
~ Photoshop idé med tutorial till min DA sida
~ Skriva lite i Word
~ Städa mina skåp igen, fullt med saker
~ Beställa Gossip girl DVD:n + Prince of Persia (ute 22 sep)
~ Plus att jag ska uppdaterad bloggen hela tiden:)


Not my day today



Måndag:( usch!..känner mig inte alls uppåt idag, känner mig trött (ont i huvudet) och blev senare yr idag, fick ta lite mat och snabbt fick de gå. Gick över lite, men fortfarande trött och inte på humör. Hoppas jag mår bättre imorgon, det känns i luften att det är lite knäppt idag. Lite privat med min syrra också..suck....men kollade ändå lite jobb och skickade 3 intresseansökan igen...men det känns så löjligt för dom svarar ändå inte..och det känns att jag har skickat tusen genom åren...
Mycket mera har jag inte gjort idag, fortsatte lite till med pappa´s present. Redigera bilder i windows movie maker, tänker göra något super! Blir nog tidig kväll med många tv-serier:)
Vill göra så mycket!!!! Kommer en "Att göra" lista kanske senare...
Kram

Dagens outfit



Tunika/Gina Tricot
Linne/Gina Tricot
Strumpbyxor/Lindex

Kladdkaka, en favorit

Mycket god och enkelt recept på kladdkaka som är mångas favorit. Kladdkaka är gott till efterrätt eller som tårta med grädde till.

 Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen
 6-8 portioner

Du behöver:

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.

Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.

Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.

Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

Serveringstips: Vispad grädde eller glass. Sikta gärna florsocker över kladdkakan.



Källa: www.recepten.se

Currykyckling

Snabbt och gott recept med kyckling och curry.
Tid: 20 min
 2 portioner

Du behöver:


Gör så här:

Strimla kycklingen.
Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i kycklingen och strö över curry. Salta och peppra.
Strimla paprikan och eventuellt bacon och låt steka tillsammans med kycklingen.
Rör sist ner crème fraiche och låt allt koka 1-2 min. Smaka av med curry och salt så att du får önskad smak.
Strö eventuellt över lite jordnötter vid servering.

 Serveringstips:

Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.

 Tips för lägre GI:

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.



Källa: recepten


Egen hemsida




Jag kanske kan göra en egen hemsida på egen hand på vår server bredbandsbolaget, nytt internet bolag. Adressen blir lite konstig iallafall med deras namn förre mitt tdesignstudio..men då kanske jag kan skapa de i sitoo för man behövde webbhotell/server och domän namn. Älskar också PS tutorials där man hittar allt inom grafisk design och webbdesign. Vill göra en unik "jag" hemsida. Få se..först ska jag göra en present till kära far. Också inom data..kommer mer..

Höstdag



Underbara fredagen snart slut!...Dagen har gått fort, jag hyr film från www.lovefilm.se och jag såg Universal Soldier 3. Action film kan man absolut säga att de var, men den första filmen är bäst. Måste ha den på DVD alltså! Jean-Claude Van Damme och Dolph Lundgren skulle mötas igen i den 3 filmen..hmm..det varade i 20 minuter, dåligt! Idag blev det också lite städning på mitt rum, snacka om dammigt, man ser mera på ett golv än matta. Soffan och under datan behövde ett andetag också..prosit! nyst 3-4 gånger...Kvällen fortsätter med fredags myyyyys med Idol 2010 (Psst! spelar alltid in, slipper reklamen) och ett hemligt projekt igen, min kära far fyller år den 2 oktober...min hemsida då? går så där...kommer så mycket i mellan..som VAD SKA MAN GE TILL PAPPA I FÖDELSEDAGSPRESENT?

Kryddiga färsspett med honungsyoghurt

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

    Sätt ugnen på 225°C. Skrubba och skär potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med 2 msk rapsolja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Blanda nötfärs med spiskummin, sambal oelek, ägg, 1 1/2 tsk salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt 8–10 träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår. Blanda matyoghurt med honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja.

    FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Gör äggfri: uteslut ägget.



    Källa: Buffé


    Cute things





    Har blivit inrednings tokig!!! hjälp!!! vill ha så mycket..så lite pengar. Men har varit i Helsingborg idag och gud vad det blåste..man blir ju galen alltså!! Känns att hösten är på väg, gillar inte hösten:(
    Men försökte på Lagerhaus igen om jobb eller praktik, men inte napp. Hon sa att hon redan hade praktikanter och hon hade en stor hög av intresseansökningar..suck..men sa att ja skulle komma in då och då..man vet aldrig..kanske rätt tillfälle så. Men fortsatte till Härliga hem, där ja hittade alla söta saker. Lämnade intresseansökan om jobb, såg att dom hade redan en praktikant där också. Men ska ut igen nästa vecka med bästisen, blir väl lite mera kanske.

    Dagens outfit



    Jeansjacka från Cubus
    Skjorta från Gina Tricot
    Strumpbyxor från Lindex
    Brunt armband från Ullared
    Silverhalsband bricka med mitt namn
    Svarta höga stövlar från Skopunkten

    Clothing of fancy




    Lite outfits tips inför imorgon. Kanske inte har precis samma färger hemma, men på ett ungefär. Älskar skjortan med jeansjacka/halsduk...lite strumpbyxor och långa stövlar till de få se. Blir lite stan imorgon lite AF/F-kassan och intresseansökan, om jag inte lämnar/hittar något ställe att lämna intresseansökan på, åker jag nog till Härliga hem i Hyllinge. Familia har också inrednings butiker.

    On my way



    Nu har jag gått på tomgång alltför länge under sommaren. Lite nystart! Efter min bästis http://diabetict1.blogspot.com/ har varit så duktig med sin hälsa nu, hon har tappat mycket och det syns! Lite inlägg ibland inom kategorien "Hälsa" ska fungera som en dagbok där jag kan hålla lite koll på mig själv och min hälsa, samtidigt förhoppningsvis hitta motivation och peppning.

    Jag kör lite med Nutrilett (men alla säger att man inte ska dricka de, för man går upp lika snabb. Men jag dricker de iallafall man går ner snabbt), och vilket går ner hyfsat lätt. Är ju inte jättegott, men man vänjer sig. Min lilla privata diet + att jag äter viktväktar mat. Lite mat tips kommer som jag gillar!
    Tränar på min Wii (som är både kul och jobbigt) och cyklar då och då. Bränner mycket kcal med Wii kan man väl säga svettas varje gång ja spelar, och får upp min kondis. Äter frukt dagligen och mycket vatten. Ska försöka bygga upp en kondition igen, eftersom den just nu lyser med sin frånvaro.

    Ge mig gärna mat och tränings tips!

    Delmål 1: -4,8 kg
    Målvikt: 65 kg


    Egen design från scratch

    Vill skapa min egen hemsida design/mall i Photoshop från scratch med skiss och ideér, men var lägger man upp den sen live, utan att betala? har inte råd än utan jobb..tips?
    Har redan lite (många gratis) hemsidor som tex:
    http://thezzans.artworkfolio.com/
    http://tdesignstudio.yolasite.com/
    http://www.tdesignstudio.n.nu/ (som jag fixade idag inte lagt upp något)
    Och min deviantart sida: http://tezzan83.deviantart.com/

    Nu vill jag ha en riktig och snygg hemsida, när jag nu blev taggad av Plucera webbyrå att bygga flera startsidor (träna mig lite på att bygga också)..men hur utan domän?
    Kan testa ladda ner ett program som heter Sitoo web www.sitooweb.com Där man kan skapa kreativ frihet med egen design eller deras mallar: "Allt du behöver är en idé om hur din hemsida skall se ut. Skapa din egen design från scratch, utgå från en mall eller importera en befintlig hemsida direkt från Internet" Men behöver ändå då ett webbhotel med domän där jag kan lägga ut hemsidan på sen live.

    Hittade en till "free website builder" som heter Doddelkit http://doodlekit.com/home men jag vet inte.."en till hemsida med konstigt namn" Sen tänkte ja göra min hemsida/portfolio så den ser ut som mitt CV folder, men börjar bli trött på "boken" nu...vill ha något nytt! något wow! något detta är JAG hemsida! Vissa upp vad jag kan, med fantasi och ideér.





    Höstens trender

    Fick Ellos www.ellos.se reklam tips idag "Autumn 2010 Inspiration" så mycket höstsnyggt det finns.
    Fairy Folk http://www.ellos.se/ListPage/Category.aspx?CategoryId=50157: Den här trenden hämtar inspiration från naturen, skogen & sagornas värld. Tänk lager på lager och stickat i alla former kombinerat med tunna skira material. Pudriga pasteller dominerar färgskalan.
    Rustic Roots http://www.ellos.se/ListPage/Category.aspx?CategoryId=50159: Den här stilen andas engelsk landsbygd – chic och rustik i ett fantasifullt samspel. Inkamönster möter rutigt och stickat går hand i hand med päls och denim.

    I love Shopping!








    Inrednings butiker

    Då var det måndag igen, men varit en underbar helg och massor att göra...och vad händer denna veckan tro? Bara för jag ändrade lite stil på mitt rum, så tänkte jag söka lite inrednings jobb. Eller iallafall söka intresse att jobba där. Man kan ju fråga om praktik också..men JAG vill ha ett jobb..tycker inte det leder någonstans (har haft så mycket praktik redan) om man inte får en anställning efter praktiken. LagerHaus www.lagerhaus.se i Helsingborg och Härliga hem www.em.com i Hyllinge är helt underbara och häftiga butiker, man hittar allt till hemmet inom inredning. Det är en sådan butik jag hade kunnat jobba i för jag älskar inredning, om jag inte får något jobb med grafisk design/webbdesign.

    Som ligger topp 1 av mina drömjobb. Men vad göra?..det var nära förra gången..läser hela tiden på Twitter om Plucera om att dom har bestämt sig och hon började idag hos dom....tänk..om de var jag..hmm..men de är bara att fortsätta söka..en dag..så kanske..dom ska ju anställa flera i framtiden, SNACKA OM att jag ska skicka in ansökan igen!
    Tänkte också åka tillbaka till Ängelholm (ett ställe jag älskar nu, så fint där) och lämna ut lite CV denna eller nästa vecka. Om man hittar, karta på olika ställen får de bli, lite grafisk design/webb ställen, inrednings butiker och klädbutiker. Åh..kanske man kan få med bästisen också, så jag inte behöver yra omkring där själv. Eller så får jag ta mig dit själv, och så blir det bara Helsingborg med bästisen isåfall.



    Ny inredning stil

    Lite ny heminrednings stil på min lilla mysiga sovhörna och i min hylla i mitt rum som är uppdelat i tv-rum med soffa, data med skrivbord och sovhörna. Men hade så viljat inreda ett helt eget ställe (ungefär som bilden längst ner), men kan man flytta nej, har man något jobb nej..men vill ha ett jobb så gärna..Finns så mycket snyggt man kan köpa, och jag älskar att inreda med form,färg och stil. Fint och snyggt ska det vara runt mig.








    Yume Design



    Dagens bloggis! Min lilla blogg header till Yume design  börjar bli klar, men är lite vellig om jag ska ha fotografierna i sidan eller de blir för mycket. Har suttit flera timmar ihelgen i Photoshop med denna underbara godis headern till min bästis. Har använt dom mesta bilderna från http://www.sxc.hu/ och "cupcake" från min kusin http://idaskaka.blogg.se/ som gör helt underbara muffins. Tjejen som ligger på moln/grädde är Linda "Chibi" som min bästis har ritat själv som sig själv. Gå in på www.yumedesign.blogg.se där hon gör allt från smycken till speglar. Kommer lägga upp den på min deviantart sida www.tezzan83.devianatart.com med mera detaljer senare också.

    Love, love, love




    Absolut de bästa jag gillar är kladdkaka, så jag var så sugen på de idag att jag bakade lite. Min syster och mina systerdöttrar kommer också idag, så syrran kommer bli så lycklig..ja har gjort efterrätt..och kladdkaka..lite grädde till de..sen så..Har också blivit lyckligt kär i Marabou´s dark premium choklad med apelsin, har bestämt mig att inte äta så mycket godis, men lördagar är (lite fria dagar) och det bästa är att den har 70 procent dark coco.

    Dagens outfit



    Tunnika från Gina Tricot
    Tights från Lindex
    Halsband och armband från Bjuvsfestivalen 2010

    Love my Canon, systemkamera

    Ängelholm tour



    Underbara fredag!..hmm ja den började bra med en Irene Huss film, svensk polis film som Beck..mycket bra..sen som jag var tog jag buss/tåg till Helsingborg för att ta mig vidare till Ängelholm för att fotografera lite och kolla runt lite, jag ville göra något annat idag än att bara sitta hemma..och nu har jag lite mera Ängelholm koll..men jag går ändå lite fel och i cirklar..men vet mera nu än innan iallafall. Men så trött på att tågen inte går...när jag skulle åka till Ängelholm..var tåget inställt..något med spårfel för många tåg..fick ta bussen..suck..tar så mycket länge tid över en timme och hem en och en halv timme..men det slutade bra, hemma igen. Med lite foto bara, blev ju så sen. Nä..nu ska jag fortsätta med bloggheadern i Photoshop, kommer process bilder senare jag lovar om ni vill se. Det hoppas jag!

    T.design studio process igen..



    Här kommer lite hemsida process som jag håller på med i www.wix.com Inte alls klar, håller på att testa lite av varje..ville göra den som min CV folder..men lite svårt i dettta program..få se..det blir fri hemsida igen..har inte råd att betala till ett eget namn, men det hade varit roligt att äga ett. Om man får ett jobb i framtiden..så kanske...

    Vampire Diaries t-shirt



    Kvällis blogg! har brainstomat lite hur min t-shirt med tema Vampire Diaries ska se ut..kommit lite..bara lite längre på mitt projekt att måla med akryl på tyg. Vet fortfarande inte hur jag ska ha dom?..ska jag ha på ryggen också...men hittade lite inpiration på nätet, dom hade gjort en väska. Älskade hjärtat i mitten med vingar den Stefan, Elena och Damon runt. Men ska jag loggan i mitten då eller därnere..hmm eller på ryggen. Får tänka lite till. Och det blir nog lite jobb med att få över bilderna till tyget, få se..älskar att hitta på olika saker..många
    tro om man är arbetssökande gör man lite så mycket (slappa typ)...men fel..jag håller på hela dagen med grafisk design ibland annat Photoshop och nu mitt senaste handgjorda konstverk. 
    Jag passar också på att lära mig flera nya dataprogram som jag kan använda i ett jobb och på att gå ner lite, träna upp mig och vårda min hälsa så jag har ork och uthållighet. Och det har gett mig mer energi eftersom jag är betydligt mer fokuserad än jag var tidigare.

    Onsdag...



    Inte hänt så mycket idag...på jobb fronten då fast ja kollade runt lite på arbetsförmedlingen och kollade min mail,  och istället hoppade ja på Wii motion spel 30 min med träning. Lite mera fokus på träning och äta rätt dom senaste 2 dagarna. Tog också en 20 min cykeltur senare..Min syrra kom förbi lite, och de blev lite manikyr på henne. Och nu försöker min kära far få igång nätet på hennes nya rosa mini data...går så där..problem med trådlösa telenor donkel..

    Nu sitter jag med min nya hemsida igen..denna gången blir det en design som påminnner om min CV folder. Ska gå samma stil om det går..använder mig av www.wix.com skapa en fri webbsida med en online program. Mera info kommer sen...


    Dagens outfit



    Klänning från Only
    Skärp från Gina tricot
    Svarta tights till från Lindex
    Sliver halsband och armband från Bjuvsfestivalen

    http://thheresehenriksson.blogg.se/