Cupecakes - grundrecept
2010-10-16 @ 17:31:33
Att baka cupcakes är jättekul. Anpassa dem till olika tillfällen - födelsedagar, högtider, eller favorithobbys.
20 port
30 min
Ingredienser
Muffins | ||
100 gram | ||
2 st | ||
1,5 dl | ||
1 tsk | ||
2 dl | ||
0,5 st | ||
4 dl | ||
2 tsk |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins, och 225 grader om du vill göra små. Har du varmluftugn kan du sänka temperaturen ungefär 20 grader.
2. Smält smör och låt det svalna.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå och dra i kylen några timmar så blir muffinsen toppigare.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Utan muffinsplåtens stöd flyter muffinsen ut och blir platta.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och börjar lukta muffins.
Källa: http://www.tasteline.com/
2. Smält smör och låt det svalna.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå och dra i kylen några timmar så blir muffinsen toppigare.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Utan muffinsplåtens stöd flyter muffinsen ut och blir platta.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills de är gyllenbruna och börjar lukta muffins.
Källa: http://www.tasteline.com/
Kommentarer
Trackback