Grekiska citronbiffar
2010-10-20 @ 15:17:29
Nästan som i Grekland!
4 port
15 min
Ingredienser
1 st |
1 st |
0,5 dl |
1 dl |
1,5 tsk |
500 gram |
2 msk |
0,5 dl |
1 st |
1 tsk | ||
0,5 tsk | ||
1 msk | ||
4 dl | ||
Tsatsiki |
||
2 dl | ||
1 st | ||
0,5 st |
Tillagning
1. Koka bulgur eller polerat klibbfritt ris enligt anvisningar på paketet.
2. Blanda färsen med salt och peppar. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter.
Finhacka löken. Blanda ihop färs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Tillsätt rivet citronskal, spiskummin, oregano och pressad vitlök. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till biffar. Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i 4 minuter eller efterstek i stekpannan tills biffarna är genomstekta.
3. Riv gurkan och krama ur vätskan. Lägg i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken.
Servera kokt bulgur till biffarna samt tsatsiki.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 499
Kolhydrater: 48 g
Protein: 33,5 g
Fett: 19 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 40 E%
Protein: 28 E%
Fett: 33 E%
Källa: http://www.tasteline.com/
2. Blanda färsen med salt och peppar. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter.
Finhacka löken. Blanda ihop färs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Tillsätt rivet citronskal, spiskummin, oregano och pressad vitlök. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma lammfärsen till biffar. Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i 4 minuter eller efterstek i stekpannan tills biffarna är genomstekta.
3. Riv gurkan och krama ur vätskan. Lägg i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken.
Servera kokt bulgur till biffarna samt tsatsiki.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 499
Kolhydrater: 48 g
Protein: 33,5 g
Fett: 19 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 40 E%
Protein: 28 E%
Fett: 33 E%
Källa: http://www.tasteline.com/
Kommentarer
Trackback