Het mexikansk gratäng
2010-10-20 @ 15:39:48
4 portioner
4,5 points/per
500 g skinka, strimlad
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1 purjolök, strimlad
Sås:
2 msk vetemjöl
1 dl lättmjölk
2 dl köttbuljong
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 dl riven ost max 17 %
100 g nachips
Värm ugnen till 225°.
Blanda kött med soja och chilipulver. Lägg kött och purjolök (strimlad) i en ugnssäker form.
Blanda mjöl och mjölk och sedan resten av ingredienserna till såsen köttbuljong, chilisås, salt och sambal. Häll över köttet. Strö över ost och grädda i ugn ca 20 minuter. Stick ner chips före servering.
Kan serveras som den är med sallad eller med potatis.
Källa: Viktväktarna
Kommentarer
Trackback