Kebabrulle
2010-10-12 @ 14:28:55
GI Recept
Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås. Dessutom ett recept med lågt GI.
Tid: 25 min
2 portioner
Du behöver:
- 2 rektangulära tunnbröd
- 10 cm gurka
Kött:
- 300 g lövbiff
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 3-4 krm vitlökspulver
- ½-1 tsk sambal oelek
- ½ tsk salt
Kål:
- 1 msk olivolja
- ½ msk vitvinsvinäger
- ¼ dl vatten
- 1 tsk salt
- 3 stora blad vitkål (så mycket att det fyller upp en stor skål eller hela wokpannan när den strimlats)
Vitlökssås:
- 1 ½ dl naturell yoghurt 3%
- 1 ½ msk lätt majonnäs
- 2 krm vitlökspulver
- ½ tsk salt
Gör så här:
Börja med köttet. Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke.Strimla köttet och lägg i kryddblandningen och rör om så den fördelar sig. Stek/woka köttet i en wok- eller stekpanna några minuter tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik. Strimla vitkålen. Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt. Lägg över kålen i pannan och häll över blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat. När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål. Skär gurkan i skivor.Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött, kål och gurka i mitten och häll på vitlökssås. Vik ihop och vänd skarven nedåt. Servera!
Variationstips:Minska mängden kål och ersätt med strimlad sallad.