Kyckling i currysås
2010-10-20 @ 15:44:52
4 port
30 min
Ingredienser
350 gram | ||
1 msk | ||
1 tsk | ||
1 krm | ||
3 dl | ||
Currysås |
||
0,5 st | ||
0,5 st |
0,5 st |
1 msk |
1 st |
1 tsk |
2 dl |
1 dl |
1 msk |
Tillagning
1. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över fruktsocker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen med mixerstav. Red eventuellt av med maizenaredning om den känns för tunn.
2. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 406
Kolhydrater: 50 g
Protein: 25 g
Fett: 11 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 50 E%
Protein: 26 E%
Fett: 25 E%
Källa: http://www.tasteline.com/
2. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 406
Kolhydrater: 50 g
Protein: 25 g
Fett: 11 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 50 E%
Protein: 26 E%
Fett: 25 E%
Källa: http://www.tasteline.com/
Kommentarer
Trackback