Sambal-kotletter

2010-10-07 @ 12:12:20


Fläskkotletter eller karrékotletter med sambal oelek, grädde och soja i ugn. Mycket enkelt och gott recept. Köttbitarna blir riktigt möra och fina och bara smälter i munnen!

 Tid: 1 h och 45 min

 4 port

 Laktosfritt -Ta laktosfri grädde.

Du behöver:

Gör så här:

Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.
Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Om du tar vispgrädde (vilket jag rekommenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mer grädde.
Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.

 Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 90 minuter.

Serveringstips:
Servera med kokt ris eller pressad potatis samt grönsaker.

Tips:
Tänk på att ta den mindre mängden soja om du tar en mindre fet grädde.

Tips för lägre GI:
Kotletterna och såsen innehåller inga kolhydrater utan det är tillbehören som påverkar GI-värdet. Välj fullkornsprodukter och ta endast små portioner av bröd, ris och potatis.

Variationstips:
Byt ut kotletterna mot fläskfilé i skivor. Det går även bra med kycklingfilé, se recept.

Källa: http://www.recepten.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
http://thheresehenriksson.blogg.se/