Kryddiga färsspett med honungsyoghurt

2010-09-10 @ 13:29:47
  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

    Sätt ugnen på 225°C. Skrubba och skär potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med 2 msk rapsolja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Blanda nötfärs med spiskummin, sambal oelek, ägg, 1 1/2 tsk salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt 8–10 träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår. Blanda matyoghurt med honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja.

    FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Gör äggfri: uteslut ägget.



    Källa: Buffé


    Kommentarer
    Postat av: Linnzy

    Gör LCHF; Byt ut potatis mot broccoli XD

    2010-09-10 @ 14:31:54
    URL: http://yumedesign.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    http://thheresehenriksson.blogg.se/