Kryddiga färsspett med honungsyoghurt
2010-09-10 @ 13:29:47Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 400 g nötfärs
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk sambal oelek
- 1 ägg
- 1 1/2 tsk salt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 dl matyoghurt (10%)
- 1 msk honung
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skrubba och skär potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med 2 msk rapsolja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden. Blanda nötfärs med spiskummin, sambal oelek, ägg, 1 1/2 tsk salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt 8–10 träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår. Blanda matyoghurt med honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja.
FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Gör äggfri: uteslut ägget.
Källa: Buffé
Gör LCHF; Byt ut potatis mot broccoli XD