Gå loss på pyntade Cupcakes♥

2011-02-20 @ 16:10:57

Cupcakes har kommit mera och mera, och den är här för att stanna. För Cupcakes är det hetaste på kakfronten tycker iallafall jag. Lika fina att titta på som goda att äta. Så baka Cupcakes är riktigt kul:)) Gå loss med fina formar och pynt, "Less is more" existerar inte i Cupcakesvärlden:D




Fantasifulla formar och mycket färger är viktigt när man gör Cupcakes...

Här kommer lite Cupcakes som jag hittade i tidningen, måste göra någon dag:)
mums!

En cupcake inspirerad av den gamla 1970-talsdesserten varma konserverade päronhalvor med smält After Eight.

Päroncupcakes med mintchoklad

cirka 12 stycken, 45 min

100 g smör
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl strösocker
1 burk konserverade päron à 415 g, avrunna och tärnade
1 tsk kanel
1 tsk citronsaft
ev mintchoklad

Topping:
200 g philadelphiaost
1/2 tsk mintextrakt eller mintolja (finns i bakhyllan)
ett par droppar grön karamellfärg
1/2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färsk mynta och/eller chokladdekor

Smält smöret och blanda med mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ned mjölblandningen lite i taget under långsam vispning. Tillsätt smör och mjölk och vispa försiktigt ihop till en slät smet.
Ställ dubbla cupcakes- eller muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
Blanda pärontärningarna med kanel och citronsaft. Lägg några tärningar mitt i varje form. Stick eventuellt även ner bitar av mintchoklad. Grädda i 175 grader i 20-30 min.

Gör toppingen: Vispa philadelphiaost, mintextrakt, karamellfärg och florsocker. Tillsätt lite grädde i taget och vispa ihop till en fluffig kräm.
Spritsa eller bred på toppingen på muffinsen. Dekorera med färsk mynta och/eller chokladdekor.


Citroncupcakes med blåbär

9 stycken, 45 min


Saftiga och goda cupcakes med frisk smak...

100 g smör, rumsvarmt
100 g philadelphiaost, rumsvarm
2 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
1 1/2 dl strösocker, gärna finkornigt
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl frusna eller färska blåbär

Topping:
1 dl lemon curd
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
200 g philadelphiaost
1/2 dl florsocker
1 dl vispgrädde
bär, strössel eller annan dekor

Vispa smör, philadelphiaost, citronskal och -saft, socker och ägg till en slät och fluffig smet.
Sikta i mjölet blandat med bakpulver lite i taget under omrörning, gärna på lägsta hastigheten på elvispen.
Placera nio dubbla cupcakes- eller muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till två tredjedelar med smet. Strö över blåbären.
Grädda i 160 grader i cirka 25-30 min eller tills de känns fasta på ytan. Låt svalna några minuter och ställ sedan på ett galler.

Gör toppingen: Vispa lemon curd, citronskal och -saft, philadelphiaost och florsocker. Tillsätt lite grädde i taget och vispa ihop till en fluffig kräm. Låt den gärna stå kallt en stund.
Spritsa eller bred ut toppingen på muffinsen. Dekorera med bär, strössel eller annan fin dekor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
http://thheresehenriksson.blogg.se/