You´re in my heart♥
2012-02-11 @ 19:40:23Äntligen lördag och 2:a deltävlingen i Melodifestivalen:)<3...och det blev lite Cupcakes till ikväll;) Ulrik Munther går ut först med sin låt "Soldiers" som är riktigt bra;) Så klart har jag smyglyssnat på den^^ Hoppas han går till Globen ikväll;) Timoteij är också riktigt bra;)<3
Alla hjärtans dag på tisdag men gjorde mina "Valentine´s day Cupcakes" idag till Melodifestivalen:)♥ Tack till en toppen sida www.mariascupcakes.blogg.se där jag hittade ett super gott chokladmuffins recept och smörkräms frosting.
Chokladcupcakes:
~12 stycken
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
50 gram mörk choklad (70%)
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret. häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat skål. Vänd sedan ner detta i äggsmeten.
5. Hacka chokladen grovt och smält den sedan i micron eller över ett vattenbad. Rör ner i smeten.
6. Fyll muffinsformar till hälften. 7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Smörkräm:
~12 cupcakes
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
1. Vispa smöret fluffigt.
~12 cupcakes
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
1. Vispa smöret fluffigt.
2. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning.
3. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfri likör
3. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
Förslag på smaksättning
Vanilj: 1 tsk vaniljessans
Citron: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfri likör
Kommentarer
Trackback